ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Στο Σχολείο της Βαμβακούς, το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 20:00, η συγγραφέας Νικολέττα Λέκκα και η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου θα, «…πάρουν λέξεις, νότες και εικόνες και θα πλάσουν μια ιστορία μελωδική που θα σε κάνει να στρέψεις το βλέμμα σου ψηλά και πάλι μέσα σου. Εκεί που νιώθεις όμορφα και θυμάσαι όσα αγαπάς».

Οι «Μελωδικές Ιστορίες», με τη Νικολέττα Λέκκα και τη Μαρία Παπαγεωργίου, στη Βαμβακού Λακωνίας

Ένα βιβλίο για ενηλίκους, οι «Ιερές Αριθμήσεις» μπλέκεται με νότες και μελωδίες, ενώ μια ιστορία που θα σου θυμίσει με τον πιο αληθινό τρόπο πώς πραγματικά γίνονται οι νέες αρχές αποκαλύπτεται. Οι νέες αρχές που βλέπεις να απομακρύνονται μέσα στις δυσκολίες που συναντάς, αυτές που έχεις τόσο ανάγκη, αυτές που μπορείς να επιλέξεις.

Γιατί όλα στη ζωή είναι επιλογές!

Τώρα που αρχίζουμε πάλι να ζούμε, έλα να κάνουμε αυτό το ταξίδι σε ένα τόπο που ξαναζεί!

Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Αναβίωση Βαμβακούς» και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η Νικολέττα Λέκκα είναι συγγραφέας 5 βιβλίων για παιδιά και ενηλίκους, οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά, δημοσιογράφος, εκδότρια και επιχειρηματίας, συστήνεται πάνω απ’ όλα ως μαμά, πολίτης και άνθρωπος που θέλει να νιώθει καλά.

Στη Βαμβακού Λακωνίας, θα ξεφυλλίσει μαζί μας, το αγαπημένο βιβλίο για ενηλίκους, «Ιερές Αριθμήσεις». Μια ιστορία που σου θυμίζει με τον πιο αληθινό τρόπο πώς πραγματικά γίνονται οι νέες αρχές.

Με την ιδιότητα του «ανθρώπου», έτσι απλά, δημιουργεί και μοιράζεται μαζί μας το www.namougellas.com. Μια ιστοσελίδα φτιαγμένη σαν πίνακας, που έχει για όνομα μια ευχή από καρδιάς: Να σε βλέπω πάντα Να Μου Γελλάς. Σαν ένα στέκι αγαπημένο που θες να επιστρέφεις, στο Να Μου Γελλάς θα βρεις λογοτεχνικές ιστορίες που θα αγγίξουν τη ψυχή σου, εμπειρίες μοναδικές και συναντήσεις συναρπαστικές που θα ζήσεις με το δικό σου τρόπο.

Ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός, η πολυσχιδής προσωπικότητα της Μαρίας Παπαγεωργίου στέκεται αεικίνητη ανάμεσα στους δυτικούς ήχους, τη στιβαρή έντεχνη δισκογραφία και τα πάντα ενστικτώδη παραδοσιακά τραγούδια.

Έχοντας στο ενεργητικό της 4 προσωπικούς δίσκους με πρωτογενές υλικό, έναν δίσκο με ζωντανές ηχογραφήσεις από την επτάχρονη παρουσία της στον Σταυρό του Νότου, τη δισκογραφική συνεργασία την με τον Μίκη Θεοδωράκη «Αλληλογραφία», αλλά και τον πρόσφατο ψηφιακό δίσκο «ΕΣΟΡίΑ| ESORiA», που κυκλοφόρησε εν μέσω καραντίνας με διασκευές διεθνών καλλιτεχνών και συνθετών (Bjork, Portishead, Henryk Gorecki, P.J. Harvey κ.ά.), η Μαρία βγάζει από τη φαρέτρα του πολύπλευρου ρεπερτορίου της τα κατάλληλα κάθε φορά τραγούδια, φτιάχνοντας ένα μουσικό πρόγραμμα, βασισμένο στους ανθρώπους, τον τόπο και την εποχή που καλείται να αφουγκραστεί.

Το αισθητικό αποτέλεσμα συνυπογράφει στις κιθάρες και τις λούπες ο Γιώργος Καρδιανός, δημιουργώντας ένα συγκινησιακό υπόβαθρο συνακρόασης, καθώς μας καλούν να είμαστε μέρος αυτής της μυσταγωγίας, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα.

Info

«Μελωδικές Ιστορίες», με τη Νικολέττα Λέκκα και τη Μαρία Παπαγεωργίου

Σάββατο 10 Ιουλίου, 20:00-22:00

Στη Βαμβακού Λακωνίας, στο Σχολείο

Ώρα προσέλευσης: 19.30

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, έως 100 συμμετέχοντες. Απαιτείται προκράτηση στέλνοντας τα στοιχεία σας στο info@vamvakourevival.org

Συμμετοχή 10 €.

Η πληρωμή γίνεται με τραπεζική κατάθεση. Θα λάβετε τις σχετικές οδηγίες πληρωμής μέσω e-mail.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις