ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Εκ νέου κάλεσμα στους φίλους και υποστηρικτές του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, στους λάτρεις της φύσης και του ορεινού τοπίου μα και στους θαυμαστές της Βαμβακούς, σε μια μεγάλη γιορτή, απευθύνει η Vamvakou Revival, αφού και το φετινό καλοκαίρι έφερε μαζί του την ελπίδα για μία επιστροφή στην κανονικότητα.

Vamvakou Experience Festival, 3 - 5 Σεπτεμβρίου 2021

Η Vamvakou Revival διοργανώνει ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο αυθεντικές Βαμβακίτικες εμπειρίες στις πλαγιές του Πάρνωνα, 3 - 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Vamvakou Experience Festival 2021, λοιπόν, είναι γεγονός!

«Επιστροφή στη Φύση, Επιστροφή στον Εαυτό σου, Επιστροφή στη Ζωή!»

Μιλάμε για ένα τριήμερο φεστιβάλ βασισμένο στον απόλυτο πρωταγωνιστή του Πάρνωνα, ο οποίος διαπερνά κάθε δράση και δεν είναι άλλος από την ίδια τη Φύση και την Ελευθερία της Υπαίθρου.

Διοργανώνεται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κεντρικό θέμα για φέτος, λοιπόν, είναι η «Επιστροφή στη Φύση, Επι-στροφή στον Εαυτό σου, Επιστροφή στη Ζωή!»

Και τι θα μοιραστούμε αυτό το τριήμερο;

Αν αναρωτιέσαι τι θα ζήσουμε μαζί αυτό το τριήμερο, σου δίνω μια γεύση!

Ένα μείγμα δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον, στην ύπαιθρο, στον ανοιχτό χώρο.

Ένα ψηφιδωτό από εμπειρίες στο βουνό, που περιλαμβάνουν πεζοπορία, ποδηλασία, περιπάτους στη φύση και το χωριό, πικ νικ στο ύπαιθρο, γευσιγνωσία και οινογνωσία, γαστρονομία.

Μετά μουσικής

Μουσικές εκδηλώσεις με το Εθνικό Ωδείο Καλαμάτας και τους Quitar Duo, ενώ το Όρος Ensemble, το μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Βαμβακού το 2020 κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας που υλοποίησε η Vamvakou Revival, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με την υποστήριξη του ΙΣΝ, επιστρέφει στο χωριό για νέες μελωδικές στιγμές.

Θερινό σινεμαδάκι

Το θερινό σινεμά ξαναχτυπά και ο βωβός κινηματογράφος με θέα το καταπράσινο τοπίο θα σας μαγέψουν.

Go green και V.Lab

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν, φυσικά, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αστροπαρατήρηση, μαραθώνιος ρομποτικής και επιστημών στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Ιστορίες από τον τόπο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα σε ταξιδέψουν σε χρόνους αλλοτινούς, μα τόσο σύγχρονους. Όλα αυτά που μας έλειψαν, όλα αυτά που θα θέλαμε, όλα αυτά που συμβολίζουν την ελευθερία και νοηματοδοτούν την ανθρώπινη επαφή.

Info:

Ζήστε το Vamvakou Experience Festival με όλες τις αισθήσεις σας, 3 - 5 Σεπτεμβρίου 2021!

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Vamvakou Revival

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ανακαλύψτε τα όσα μαγικά θα συμβούν στο https://www.vamvakourevival.org/vamvakou-experience-festival-2021/

Σημείωση: Τηρείται όλο το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας και υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Επικοινωνία

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Λόγια για το Festival

Πριν από 2 χρόνια, την 13η Ιουλίου 2019, η Βαμβακού Λακωνίας δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες της σε μία ημέρα γιορτής που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για το χωριό.

Ένα εναρκτήριο κάλεσμα γνωριμίας με το εγχείρημα της Αναβίωσης της Βαμβακούς που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η Επιστροφή στις Ρίζες, ως ένας συμβολισμός για την ομάδα της Αναβίωσης, λειτούργησε ως ο θεμελιώδης άξονας της ημέρας και ενέπνευσε τη Vamvakou Revival για την περαιτέρω ανά-πτυξη του Φεστιβάλ και την καθιέρωσή του ως μία ετήσια συνάντηση στην καρδιά του Πάρνωνα.

Ωστόσο, το 2020, οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψαν κάθε προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με τους επισκέπτες του χωριού για το 2021.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις