Υλικά (για 2 άτομα):

• 1 κριθαρένιο παξιμάδι από τον ξυλόφουρνο
• 1 μέτρια ντομάτα
• 2 κ.σ. μυζήθρα φρέσκια
• αγουρέλαιο
• ½ σφηνάκι τσικουδιά αρωματική
• αλάτι θαλασσινό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• θρούμπη
• θυμάρι
• αλατσοελιές (παστές κρητικές ελιές)

Παρασκευή:

Περνάμε για 1 δευτερόλεπτο το παξιμάδι από δροσερό νερό της βρύσης και αμέσως μετά το ραντίζουμε με την τσικουδιά. Περνάμε την ντομάτα από τον τρίφτη και την περιχύνουμε στο παξιμάδι. Προσθέτουμε τη μυζήθρα, το αγουρέλαιο, τη θρούμπη, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Για φινίρισμα βάζουμε αλατσοελιές.