ΣΠΑΡΤΗ. Το «Κάποτε στο Βόσπορο» ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και του τραγικού διωγμού τους μετά τα «Σεπτεμβριανά», όπως ονομάστηκαν τα θλιβερά γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955, με το οργανωμένο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης…

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής.

Ο Άκης Δήμου -ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του έγραψε ένα έργο- το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας.

Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτος, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα του 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης. Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και δάκρυα, γέλια και χαρές στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας που – σήμερα περισσότερο από ποτέ -οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε».

Μουσικοθεατρική Παράσταση, «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου

Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 21:30

Εισιτήριο: 20€ & 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκων, ΑμεΑ)

Προπώληση: viva.gr και στα γραφεία του Φεστιβάλ, τηλ. 2731082470

Παίζουν, με τη σειρά που εμφανίζονται:

Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ρένος Ρώτας, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη

Τραγούδι: Γιάννης Διονυσίου

Χορεύουν: Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης

Συγγραφέας: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Μουσική Επιμέλεια – Πρωτότυπη Μουσική και τραγούδια: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Να πας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις