Είναι μία από τις περιόδους που αγαπούν όλες οι fashionistas. Η περίοδος που μία νέα σεζόν ξεκινά και μαζί της φέρνει καινούριες τάσεις που σε βοηθούν να ανανεώσεις το στιλ σου.

Αυτό το φθινόπωρο, οι τάσεις που προτείνουν σχεδιαστές και οίκοι μόδας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο combo που πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε πρακτικότητα και κομψότητα. Κομμάτια με διαχρονική αξία και μακρά πορεία στον κόσμο της μόδας γίνονται πιο σύγχρονα, πιο ιδιαίτερα, πιο ξεχωριστά με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν νέους συνδυασμούς που μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να επιστρέψεις με τον πιο κομψό και chic τρόπο στη μετά Covid-19 εποχή.

Όσον αφορά στο φθινοπωρινό ντύσιμο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι δίχως αμφιβολία το πανωφόρι. Εκείνο το κομμάτι που μπορεί να αναβαθμίσει στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό σύνολο, κάνοντάς το πιο ξεχωριστό. Φέτος, ο κόσμος της μόδας σου προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές ώστε να επιλέξεις εκείνες που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Τα must have πανωφόρια του φθινοπώρου

Δερμάτινο μπουφάν

Στις πρώτες θέσεις της φθινοπωρινής shopping list σου θα πρέπει να βρίσκεται το δερμάτινο jacket. Εκτός από το κλασικό μαύρο όμως, φέτος αξίζει να υποδεχτείς τη νέα σεζόν με ένα μπουφάν σε διαφορετικό χρώμα όπως το χακί που προτείνει η Alberta Ferretti. Συνδυάζεται εξίσου εύκολα με άλλες αποχρώσεις και θα κάνει τα φθινοπωρινά σου σύνολα να αποπνέουν πολυτέλεια.

Καρό παλτό

Τάσεις έρχονται και φεύγουν, ωστόσο υπάρχουν κάποια κομμάτια που θα έχουν μία μόνιμη θέση στη ντουλάπα μας και απλώς με την πάροδο του χρόνου θα εκσυγχρονίζονται. Ακριβώς αυτό συνέβη με το καρό παλτό έτσι όπως μας το επανασύστησε ο Jason Wu. Παλτό σε άνετες γραμμές, που αγκαλιάζουν και κολακεύουν το σώμα, επιτρέποντας του να κινείται με ελευθερία και συνδυάζονται με τα πάντα. Αυτή είναι μία από τις πρώτες αγορές που αξίζει να κάνεις για τη νέα σεζόν.

Καμπαρντίνα

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το coolness και την πηγαία κομψότητα που αποπνέει η μπεζ καμπαρντίνα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η Gabriela Hearst. Στη συλλογή της για το φθινόπωρο του 2021 ξεχωρίσαμε τις maxi καμπαρντίνες που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς.

Πλεκτή ζακέτα

Εάν χρειαζόταν να επιλέξουμε ένα κομμάτι με τεράστια εξέλιξη στον χρόνο και στον κόσμο του στιλ, τότε οι πλεκτές ζακέτες θα ήταν η πρώτη μας σκέψη. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να αναδειχθούν ως το απόλυτο κομμάτι της street style μόδας, πρωταγωνιστούν στις συλλογές luxury οίκων, ενώ μετά από το lockdown και τη στροφή των γυναικών στην άνεση έχουν αναδειχθεί ως το must have πανωφόρι. Φέτος το φθινόπωρο, σίγουρα αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου τουλάχιστον μία πλεκτή ζακέτα, εμπριμέ ή μονόχρωμη, σε ζεστές καφέ αποχρώσεις ή διακοσμημένη με κεντήματα όπως αυτή του οίκου Etro.

Puffer jacket

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στις τάσεις της μόδας, πείθοντας ακόμα και τις πιο απαιτητικές fashionistas για την κομψότητα και την αξία τους. Ο λόγος για τα puffer jackets, ένα από τα πιο άνετα και cozy πανωφόρια που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου. Είτε έχεις στην κατοχή σου κάποιο σχέδιο είτε όχι, φέτος το φθινόπωρο σου προτείνουμε να εμπειστευτείς το high-end label, Staud και να επενδύσεις σε ένα puffer jacket διακοσμημένο με μάξιμαλ, πολύχρωμα λουλούδια. Σίγουρα θα κάνει τα street style σύνολα σου για τη νέα σεζόν αξέχαστα.

Γιλέκο

Η συλλογή του Max Mara περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που χρειάζεσαι για μία φθινοπωρινή capsule γκαρνταρόμπα, αλλά και items που θα είναι το twist που θέλεις για να ξεχωρίσεις. Ένα από αυτά είναι τα καπιτονέ γιλέκα σε γήινες αποχρώσεις που συνδυάζουν διαχρονική φινέτσα και coolness.

- Κάπα

Για εσένα που αγαπάς το διαχρονικό και κλασικό στιλ, αλλά θέλεις να ξεχωρίζεις με τα looks σου, η πρόταση του οίκου Valentino θα σε ενθουσιάσει. Συγκεκριμένα, ο ιταλικός οίκος προτείνει να επενδύσεις σε κάπες, οι οποίες είναι τόσο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν ως το κομμάτι κλειδί για να δημιουργήσεις layering στα σύνολα σου. Φυσικά, ταιριάζουν τόσο με παντελόνια όσο και με φορέματα ή φούστες διαφορετικού μήκος. Συνεπώς μπορείς να τις φορέσεις παντού.

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις