Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που προτιμούν να γυμνάζονται στον χώρο του σπιτιού και όχι σε κάποιο γυμναστήριο. Μπορεί η αγαπημένη σας γυμναστική (και η πιο αποτελεσματική για εσάς) να γίνεται, λοιπόν, με στατικό ποδήλατο. Αλλά πώς μπορείτε αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από αυτό;

Γυμναστική με στατικό ποδήλατο

  1. Ρυθμίστε το spin bike σωστά

Όπως θα το κάνατε στο γυμναστήριο, μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι σας. Για να ρυθμίσετε σωστά το spin bike σας ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνονται μαζί με την συσκευασία. Σε περίπτωση που έχετε απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια την εταιρία ή να δείτε κάποιο βίντεο οδηγιών. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να τοποθετήσετε τη σέλα του ποδηλάτου στην κατάλληλη θέση και το τιμόνι να μην παρεκκλίνει. Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να ρυθμίσετε την αντίσταση, ώστε να θέσετε στον εαυτό σας ένα βαθμό δυσκολίας που αντιστοιχεί στο επίπεδό σας. Η μηδενική πίεση δεν θα σας προσφέρει απολύτως τίποτα.

  1. Τοποθετήστε σωστά το σώμα σας

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το σώμα σας στην κατάλληλη θέση, ώστε να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς. Καθώς κάνετε πετάλι, τα πόδια σας πρέπει να σχηματίζουν αμβλεία γωνία. Ακόμη, η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να είναι ίσια και να μην καμπουριάζετε. Μην σφίγγετε τα χερούλια και απολαύστε την προπόνησή σας.

  1. Θέστε εφικτούς στόχους

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να δουν τα θετικά αποτελέσματα της γυμναστικής τους από την πρώτη κιόλας μέρα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή και, αφού βάλετε τους πρώτους εφικτούς στόχους, καθημερινά θα βελτιώνεστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 20-30 λεπτά προπόνησης, τρεις φορές την εβδομάδα.

  1. Προγραμματίστε τα μαθήματα γυμναστικής σας

Εάν αποφασίσετε να κάνετε διαδικτυακά μαθήματα ποδηλασίας, φροντίστε να σημειώνετε στο ημερολόγιό σας τις φορές που θέλετε να γυμναστείτε μέσα στην εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μεγαλύτερη πειθαρχία και δεν θα ξεχνάτε αυτή τη σημαντική σωματική άσκηση.

  1. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε μάθημα ή τη γυμναστική σας γενικότερα, φροντίστε να δείτε αν η θέση στην οποία βρίσκεται το spin bike σας εμπνέει για να κάνετε την προπόνησή σας. Για παράδειγμα, ένα σκοτεινό μέρος δεν θα σας δώσει το κίνητρο να γυμναστείτε. Ευτυχώς, τα περισσότερα στατικά ποδήλατα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, καθώς διαθέτουν ροδάκια. Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε το ποδήλατό σας κοντά σε ένα παράθυρο. Ο καθαρός αέρας σίγουρα θα επιδράσει θετικά στη διάθεσή σας και θα σας βοηθήσει.

Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και επικεντρωθείτε στο στόχο σας. Και πάνω από όλα, διασκεδάστε το!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις