ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος παρουσιάζει στη Σπάρτη το βιβλίο του – μυθιστόρημα «Σ’ ευχαριστώ καρκίνε». Η παρουσίαση θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ώρα 17:00. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαρία Αλειφέρη.

Μια ιστορία παρμένη από την πραγματική ζωή, άλλοτε τρυφερή, ρομαντική, ονειροπόλα και άλλοτε σκληρή, αμείλικτη και αδυσώπητη. Μια ιστορία όπου αληθινά γεγονότα και προσωπικά βιώματα αναμιγνύονται γλυκά με μυθοπλασία και μεταφυσικές αναζητήσεις. Ο ήρωας είναι ο επιτυχημένος επιστήμονας που στην κορύφωση της καριέρας του δέχεται πλήγμα από τον καρκίνο, που τελικά είναι όχι μόνον η αιτία για να «γυρίσει πίσω» στη ζωή του να αναθεωρήσει και να ανασκευάσει, να επαναξιολογήσει πρόσωπα, πράγματα και ιδέες αλλά και να πει ξεκάθαρα και χωρίς φόβο «Σ’ ευχαριστώ καρκίνε».

Είναι σημαντικό ένας Σπαρτιάτης, επιτυχημένος επιστήμονας και ενεργός πολίτης, σε καιρούς πανδημίας και τρόμου να αποκαθηλώνει το ταμπού και να κοιτά κατάματα ό,τι νίκησε αλλά και ό,τι τελικά τον λύτρωσε. Γιατί πολύ συχνά σε αυτή τη ζωή δεν μας λυτρώνουν οι άνθρωποι αλλά οι μοναχικές δοκιμασίες, κάτι άλλωστε που τόσο έντονα επιβεβαιώνεται στις μέρες του κορονοϊού.

Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος γεννήθηκε στον Αγιάννη Σπάρτης το 1948. Ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση στο χωριό που γεννήθηκε και τη μέση εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης. Εισήλθε πρώτος στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΙΣ) της Θεσσαλονίκης και στο έκτο έτος διετέλεσε και Αρχηγός της Σχολής. Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής με βαθμό «Άριστα» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του Ακτινοδιαγνωστη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και εξειδικεύθηκε στην Αξονική και Μαγνητική τομογραφία στις ΗΠΑ.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα της υγείας ως διευθυντής του τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής τομογραφίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και π. Φαλήρου επί δεκαπέντε χρόνια και υπήρξε μέλος πολλών ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά και έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια.

Έχει συγγράψει πέντε ιατρικά βιβλία της ειδικότητάς του ως τακτικός Καθηγητής Ακτινολογίας στο ΑΤΕΙ Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Στα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης, έχει βραβευθεί σε τρείς διαγωνισμούς στην έκθεση Ιδεών και έχει συγγράψει διήγημα με τίτλο «Εκεί ψηλά στον Αϊ Λια».

Το μυθιστόρημα «Σ’ ευχαριστώ Καρκίνε» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Πρόκειται για επιστήμονα με ευρύτητα πνεύματος, πολίτη με το θάρρος της γνώμης του και Σπαρτιάτη με βαθύτατη συναίσθηση της καταγωγής αλλά επίγνωση και της υποχρέωσης στην πρόοδο και την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις