KΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κύριακή 21 Νοεμβρίου θα πεζοπορήσει το μονοπάτι μεταξύ των οικισμών Αγρίλου και Πολιανής.

Το μονοπάτι διανοίχτηκε την περίοδο 1950-51 για να κάνει πιο σύντομη την απόσταση και την επικοινωνία των δύο χωριών αντικαθιστώντας παλιότερη διαδρομή. Το μονοπάτι ανεβαίνει από τον Άγριλο σε κατεύθυνση ανατολική στις πλαγιές του όρους Συρόκα και στο μεγαλύτερό του τμήμα κινείται ψηλά πάνω από το «Τζιρόρεμμα» ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Μεσσηνίας, το οποίο ξεκινά τη διαδρομή του από τις δυτικές πλαγιές του βόρειου Ταϋγέτου.

Πλούσια είναι τα ιστορικά στοιχεία και τα μνημεία σε αυτές τις περιοχές. Στον εκτεταμένο αλλά αραιοκατοικημένο Άγριλο συναντάμε πλήθος παλιών εκκλησιών ορισμένες από τις οποίες έχουν κτιστεί πολλούς αιώνες πριν και αποτελούν αξιόλογα βυζαντινά μνημεία. Μεγαλύτερη ιστορική φήμη έχει η Πολιανή ως η γενέτειρα του ήρωα της επανάστασης του 1821: Παπαφλέσσα (γνωστός ως και Γρηγόριος Δικαίος).

  • Αναχώρηση: Κυριακή 21/11/2021, ώρα 8:00.
  • Βαθμός Δυσκολίας: 1 (κατάλληλη η συμμετοχή αρχαρίων).
  • Ώρες Πορείας: 4
  • Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ
  • Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., τηλ. 27210-97733 & 6976830694.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις