ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς η οποία εορτάζεται παγκοσμίως στις 26 Νοεμβρίου κάθε έτους, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (Σ.Κ.Ε.Α.Κ.) στη γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων θα τιμήσει την Ελιά και το περίφημο λάδι Καλαμών με την υπέροχη γεύση και την πολύτιμη διατροφική του αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η γαστρονομική κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας είναι προϋπόθεση για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ο Σύλλογος συμμετέχει στην πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς». Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου τα εστιατόρια οι ταβέρνες αλλά και αρκετά μπαρ θα σερβίρουν παρασκευές από ελιά. Αρκετές ταβέρνες ως καλωσόρισμα θα έχουν καψαλισμένο ψωμί με φρέσκο λάδι εσοδείας 2021. Εστιατόρια θα δημιουργήσουν μενού ή πιάτα με βάση το τοπικό μας θησαυρό.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και τα μέλη του θα συνδράμουν πάντα σε κινήσεις ανάδειξης των τοπικών υλικών καθώς και σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής μας.

Την Παρασκευή προτείνουν σε όλους να επισκεφθούν τα καταστήματα εστίασης της πόλης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελιάς και να αναδείξουν στα social media το τοπικό εθνικό μας προϊόν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις