Ομελέτα με κολοκύθια
Υλικά (για 6 άτομα):
• 12 αβγά χτυπημένα με σύρμα
• 4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
• 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
• λίγο ελαιόλαδο Λακωνίας
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αβγά, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά και τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά, με τη βοήθεια ενός πιάτου ή δίσκου. Ψήνουμε και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο, βάζοντάς τη σε πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο για 3 λεπτά στους 220°C.