ΜΑΝΗ. Ο Ισίδω­ρος τρώει μεγάλο «χαστούκι» από την Αθηνά, η οποία αναθεωρεί και πλέ­ον αρνείται να του πουλήσει το μερίδιό της. Ο Ισίδωρος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο γιατί θεωρεί ότι καθυστέρησε τις υπογραφές των συμβολαίων. Η Χάιδω, ο Φίλιππος και ο Λυ­κούργος πηγαίνουν κρυφά στην Αθήνα για τον γάμο του Φίλιππου με τη Βασιλική. Η Μαργαρί­τα προβληματίζεται πολύ από τις μεταπτώσεις στη συμπεριφορά του Αλέξη και μοιράζεται τις ανησυχίες της με την Αθηνά. Ο Αλέξης, από την άλλη, προσεγγίζει πάλι τη Μυρτάλη και την τρομοκρατεί.

Η Μυρτάλη πα­θαίνει υστερία στη θέα του Αλέξη και τον διώ­χνει κακήν κακώς. Ενημερώνει τη Μαργαρίτα για το συμβάν και της εξηγεί πως την επόμενη φορά που θα την παρακολουθήσει ο γιος της, θα πει τα πάντα στον Στέφανο για την απαγωγή.

Ο Λυκούργος νιώθει ταραχή και πανικό με τον επικείμενο γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής και φοβάται πως οι αντιδράσεις των Καπερνάρων όταν μάθουν την αλήθεια, θα είναι πολύ έντονες. Ο Κωνσταντίνος δίνει εντολή στον Δημήτρη να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η ληστεία δεν πηγαί­νει σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς ο Ιάκωβος αμύνεται με καραμπίνα.

Ο Ισίδωρος καλεί σε επίσημο γεύμα όλη την οικογένεια Βρεττάκου, προκειμένου να καλωσορίσουν την Αντιγόνη, αλλά ο Μάνος αντιδρά, φέρνοντας τους υπό­λοιπους σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ιάκωβος πολιορκεί πλέον ανοιχτά την Αθηνά κι εκείνη δεν δείχνει να ενοχλείται από το φλερτ του. Η μεγάλη ημέρα για τον Φίλιππο και τη Βασιλική φτάνει. Το ζευγάρι παντρεύεται, ενώπιον της Χάιδως, του Λυκούργου και της Μαργαρίτας, στην Αθήνα και ανταλλάσσει όρκους αγάπης και αφοσίωσης.

Την ίδια ώρα, ο Στάθης πιέζει την Αννα να του πει πού βρίσκεται η Βασιλική κι εκείνη πάνω στα νεύρα της του εξομολογεί­ται ότι παντρεύεται...

Οι δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του Ιάκωβου τρέπονται σε άτακτη φυγή και το ανθρωποκυνηγητό ξεκινά. Ο Στέφανος και η Μυρτάλη τσακώνονται λόγω της Ιουλίας και ο Στέφανος πηγαίνει στο πατρικό του για να κοιμηθεί. Μετά την γκάφα της Αννας, ο Στάθης είναι πεπεισμένος ότι η Βασιλική πα­ντρεύεται και αρχίζει να ψάχνει όπου μπορεί για να μάθει περισσότερα.

Το πάθος του Ανέστη για την Ελένη φουντώνει, ενώ εκείνη κρατά ακόμα απόσταση «ασφαλείας» για ευνόητους λόγους. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος πηγαίνει στο μαγαζί της Μαρίνας και της μιλά σκληρά για όσα έγιναν με τον Μάνο Η Αθηνά ταράζεται όταν μαθαίνει για την απόπειρα ληστείας και επισκέπτεται τον Ιάκωβο στο σπίτι του, όπου κάνουν μια μεγάλη συζήτηση και έρχονται ακόμα πιο κοντά Ο Ισί­δωρος γίνεται διεκδικητικός και αναγκάζει την Ιουλία να διαλέξει ανάμεσα σ' αυτόν και τον Ιά­κωβο για το ποιος θα τη συνοδεύσει νύφη στην εκκλησία. Μια αιμορραγία τρομάζει τη Βασιλική και τον Φίλιππο.

Ο Στάθης μαραζώνει όλο και πιο πολύ, καθώς βλέπει τον γάμο της Ιουλίας να πλησιάζει Η Μυρτάλη πιέζει τον Στέφανο να τη συνοδεύσει στον γάμο, ενώ στη Μάνη καταφθάνουν και οι γονείς του Γιώργη Κουράκου και ο Ισίδωρος προσφέρεται να τους φιλοξενήσει. Η Χάιδω ανησυχεί για τη μικρή επι­πλοκή στην εγκυμοσύνη της Βασιλικής, ενώ ο Φίλιππος φροντίζει τη γυναίκα του όσο καλύτερα μπορεί Ο Λυκούργος εντοπίζει το ιδιαίτερο ενδι­αφέρον του Ιάκωβου για την Αθηνά και τον συμβουλεύ­ει να μαζευτεί.. Ο Ανέστης και η Ελένη έρχονται πιο κοντά, αλλά μια δεύτερη λιποθυμία του Ανέστη δημιουργεί ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: Τύπος TV

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις