ΚΟΣΜΟΣ. Η Google γνωρίζει τα πάντα για εμάς. Συλλέγει πολύ περισσότερα προσωπικά δεδομένα απ’ όσα πιστεύουμε – κάθε αναζήτηση που κάνουμε, κάθε βίντεο που βλέπουμε στο YouTube, κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε, είναι καταχωρημένο ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε Android ή iPhone.

Από το 2019, έχει αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές και μας δίνει τη δυνατότητα να τις ελέγξουμε. Για παράδειγμα υπάρχει λειτουργία incognito στο Google Maps, η οποία διαγράφει αυτόματα την τοποθεσία μας.

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πρόσβαση της Google στα προσωπικά μας δεδομένα

Bήμα 1: Μπαίνουμε στο Google Account μας κι επιλέγουμε «Data&Privacy».

Βήμα 2: Πηγαίνουμε στο ιστορικό (History Settings) και επιλέγουμε «Web&App Activity». Εκεί είναι που αποθηκεύονται όλες οι αναζητήσεις μας, το ιστορικό των βίντεο που έχουμε παρακολουθήσει στο YouTube, η δραστηριότητα σε εφαρμογές της Google.

Βήμα 3: Για να το κλείσουμε εντελώς, απλά κάνουμε κλικ για να πάει στο «off». Για να πάψει να μας παρακολουθεί η Google, απλώς πηγαίνουμε στο ιστορικό του Chrome και κάνουμε uncheck το συγκεκριμένο κουτάκι.

Για να διαγραφεί αυτόματα κάθε είδους online δραστηριότητά μας, επιλέγουμε το «Auto-delete» κι έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε αν αυτό θα γίνεται κάθε 3 μήνες, 18 μήνες ή και ποτέ.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις