ΚΟΣΜΟΣ. Το Messenger της Meta ενισχύει την ασφάλειά του, εισάγοντας την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ την Πέμπτη (27/01) και τα screenshots στις διαδικτυακές συζητήσεις γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, προειδοποίησε, την Πέμπτη (27/01), ότι οι χρήστες του Messenger θα ειδοποιούνται πλέον εάν κάποιος τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ενός μηνύματος που βρίσκεται στη «Λειτουργία εξαφάνισης» της εφαρμογής, καθώς αυτά τα μηνύματα υποτίθεται ότι αποστέλλονται με σκοπό να εξαφανιστούν αυτόματα ύστερα από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγραψε: «Υπάρχει μια νέα ενημέρωση για κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger, από άκρο σε άκρο, οπότε θα ειδοποιηθείτε εάν κάποιος τραβήξει σε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ένα μήνυμα που εξαφανίζεται». Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε την προσθήκη GIFs, stickers και αντιδράσεων στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες.

Ειδικότερα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει μια συνομιλία μεταξύ του ιδίου και της συζύγου του, Πρισίλα Τσαν.

Στην εν λόγω συνομιλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta κάνει ένα αστείο για έναν υπερ-υπολογιστή και τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), για να δείξει πώς θα είναι η ειδοποίηση στη συσκευή των χρηστών.

Με αυτόν τον τρόπο, η Meta προχωρά στην ανακοινωθείσα δέσμευσή της να ενισχύσει την ασφάλεια και το απόρρητό της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις