Υλικά

1 κιλό σουπιές, από την Ψαραγορά «Ελαφόνησος» καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

1 κιλό σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο

600 ml ζωμός, λαχανικών

50 ml κρασί, λευκό

1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη

¼ κ.γ. κύμινο

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις σουπιές «Ελαφόνησος» και σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό, το κύμινο, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.

Στα τελευταία 15 με 20 λεπτά, προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελάχιστα η σάλτσα.

Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές.

Ψαραγορά Σπάρτης «Ελαφόνησος» Αγησιλάου και Βρασίδου 85 στη Λαϊκή Αγορά.

Τηλ. 27310 72408

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις