ΚΟΣΜΟΣ. Πολλές είναι οι γυναίκες που ονειρεύονται τον τέλειο γάμο. Είναι σύνηθες να φαντάζεται κάποια τον σύντροφό της και την ίδια την καλύτερη ημέρα την ζωή τους. Ωστόσο, σχεδόν καμία δεν φαντάζεται τον εαυτό της και τον σύντροφό της σε μια συγκεκριμένη ηλικία.

Κάτι που ίσως πρέπει να αλλάξει, καθώς, σύμφωνα με το healthdigest.com, έρευνες δείχνουν ότι η ηλικία ενός ατόμου όταν παντρεύεται μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του γάμου του.

Boda en el barco - DDSG Blue Danube GmbH

Η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς σύμφωνα με την επιστήμη

Γενικά δεν είναι η καλύτερη ιδέα να παντρευτείς αμέσως μετά το σχολείο ή ακόμα και το κολέγιο. Η Kelsey Torgerson, αδειούχος κλινική κοινωνική λειτουργός, λέει στο Brides ότι οι άνθρωποι πρέπει γενικά να περιμένουν μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 25 ετών για να παντρευτούν. Πριν από την ηλικία των 25 ετών ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, επομένως ένα άτομο μπορεί να μην είναι ακόμα απολύτως σίγουρο για το τι θέλει από έναν σύντροφο. Η αναμονή τουλάχιστον έως τα 25 μπορεί, επίσης, να δώσει χρόνο σε ένα νεαρό ζευγάρι να βιώσει μαζί προκλήσεις που θα το κάνει να καταλάβει εάν μπορεί να συμβιώσει τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές.

Η Weena Cullins, θεραπεύτρια που ειδικεύεται στην προγαμιαία και συμβουλευτική σχέσεων, είπε στο Brides ότι στην κλινική της εμπειρία, οι 28-χρονες νύφες είναι πιο προετοιμασμένες για έναν υγιή γάμο λόγω της αυτοπεποίθησης, της αυτογνωσίας και της εμπειρίας ζωής τους. Από την άλλη, λέει ότι είναι καλύτερο για τους άνδρες να παντρεύονται στα 32, όταν έχουν ωριμάσει και έχουν κατασταλάξει σε μια καριέρα.

An Idyllic Wedding Venue - Noble Kitchen

Έρευνες δείχνουν ότι η ιδανική ηλικία γάμου είναι τα 28 και άνω. Οι ισχυρισμοί των ειδικών επιβεβαιώνονται, καθώς σε σύγκριση με άτομα που παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία, τα άτομα που παντρεύονται άνω των 25 ετών έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Nicholas H. Wolfinger στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών, τα ποσοστά διαζυγίων είναι χαμηλότερα για άτομα που παντρεύονται για πρώτη φορά σε ηλικία περίπου 30-34 ετών.

Τι γίνεται με όσους παντρεύονται για πρώτη φορά στα 35 και άνω

Ο Wolfinger υποθέτει ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να δυσκολεύτηκαν να βρουν σύντροφο λόγω διαπροσωπικών δυσκολιών και μπορεί να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί με αυτό. Ο Phillip Cohen, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Maryland, παρουσιάζει ένα μοντέλο που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν εάν παντρευτούν για πρώτη φορά μεταξύ 45 και 49 ετών (μια ηλικιακή ομάδα που εξαιρείται από την ανάλυση του Wolfinger) και ότι ο πιο σημαντικός προγνωστικός παράγοντας διαζυγίου μπορεί να να είναι το μορφωτικό επίπεδο, με τους αποφοίτους πανεπιστημίου να έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων.

Ίσως, όμως, η April Davis, ιδρυτής της LUMA Luxury Matchmaking, ήταν εκείνη που το έθεσε καλύτερα στο Brides λέγοντας πώς «Η καλύτερη στιγμή για να παντρευτείς είναι όταν νιώθεις άνετα και σίγουρος για τη δουλειά και την προσωπική σου ζωή. Αν έδινες μια συγκεκριμένη ηλικία, μπορεί να διαπιστώσεις ότι συμβιβάζεσαι με όποιον είσαι σε αυτή την ηλικία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις