Υλικά (για 4 άτομα):

• 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• φέτες ψωμί μουσκεμένες σε νερό
• 1 κ.γ. κύμινο
• 2 αβγά
• 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 φλ. του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

• 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες σε κυβάκια
• 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 5
• σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• κύμινο

Παρασκευή:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε βαθιά λεκάνη και ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, σαν δάχτυλα.

Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε σε ταψί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ (αραιωμένο σε λίγο νερό), τη ζάχαρη, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15-20 λεπτά.