ΣΠΑΡΤΗ. Το βιβλιοπωλείο Mark Center σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου που διοργανώνει στο The Mafia café – restaurant την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 19:30.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Απόσπασμα από το τελευταίο του βιβλίο «Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821» που θα παρουσίασει:

1816-1829. Πάτρα, Τριπολιτσά, Ναύπλιο, Μεσολόγγι…

«Αφότου ο Αγγελής βρέθηκε φυλακισμένος στο κοτέτσι του Σαχίν Αγά, το μίσος φώλιασε στην ψυχή του σαν φαρμακερό φίδι.

Κατά την εκρηκτική και συγχρόνως σαγηνευτική πορεία του μπαίνει στη δούλεψη ενός στρυφνού και τσιγκούνη πραματευτή, που σου πουλά κωλοφωτιά για καντήλι. Τον ζώνει το μολυβένιο σύγνεφο της σκλαβιάς και του εξευτελισμού των ραγιάδων. Σμίγει με την Κερασία, όπου στο πρόσωπό της βουτάνε και κολυμπούν τα όνειρα. Απαντιέται με κοτζαμπάσηδες, κολίγους και συμπολεμιστές, που είναι πιότερο από αδέρφια και γυναίκα την ώρα της μάχης, ενώ ένα τρομαγμένο Τουρκόπουλο γαντζώνεται πάνω του.»

Βρείτε πληροφορίες για το βιβλίο εδώ:

https://www.markcenter.gr/book/adult-literature/ragias-meres-kai-nuxtes-1821/

Ας γνωρίσουμε ποιος είναι ο Γιάννης Καλπούζος

Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους σε 80 τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του ΙΜΑΡΕΤ. Η παραλογή «Ο λύκος», που εμπεριέχεται στη συλλογή διηγημάτων ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Κάποια από τα βιβλία του είναι: Σέρρα, Γινάτι, Ουρανόπτετρα, Εράν, Ιμαρέτ, Άγιοι και δαίμονες, Ότι αγαπώ είναι δικό σου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις