ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» έγινε η παρουσίαση του νέου διεπιστημονικού βιβλίου με τίτλο «Χρονολογώντας το Παρελθόν» του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκου Ζαχαριά.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις Gutenberg και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, παρευρέθη πλήθος κόσμου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι αποτελεί τιμή για την πόλη η παρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου. Η καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε με επαινετικά λόγια τόσο για τον ίδιο κ. Νίκο Ζαχαριά όσο και για το έργο του μέχρι σήμερα. Η κα Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, μίλησε για το συγγραφέα χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ανήσυχο και παθιασμένο ερευνητή γύρω από το επιστημονικό του έργο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο οποίος έκανε λόγο για μια βιωματική σχέση του κ. Ζαχαριά με τα υλικά πολιτιστικά κατάλοιπα, τα οποία πραγματεύεται και στο βιβλίο του.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Τώνια Μωροπούλου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατά την ομιλία της σκιαγράφησε σε βάθος το περιεχόμενο του συγγράμματος του καθηγητή Ζαχαριά, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο, παρότι περιέχει βαθμό εξειδίκευσης ως προς τις τεχνικές και εφαρμογές της φωταύγειας, πάνω στην οποία βασίζεται, εντούτοις δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές ανάλογων σχολών, αλλά και στον απλό κόσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις