ΕΛΛΑΔΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο 'Α ημιτελικός της Eurovision 2022. Η σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο υποδέχτηκε τις πρώτες 17 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό εμφανίστηκε στην 15η θέση με το τραγούδι "Die Together", μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που "ζωντανεύει" επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Μόνη, περιστοιχισμένη από καρέκλες και φορώντας ένα ασημί - λευκό φόρεμα, που έχει την υπογραφή της Σήλιας Κριθαριώτη, η Αμάντα Γεωργιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τη σκηνική της παρουσία.

Στον Α’ Ημιτελικό ψήφισαν 17 διαγωνιζόμενες χώρες, η Ιταλία και η Γαλλία. Η Ελλάδα -όπως περιμέναμε- πέρασε στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, όπου θα δώσει τη "μάχη" για ένα καλό πλασάρισμα στη 10αδα.

Κοινό και κριτικές επιτροπές αποφάσισαν και έδωσαν τα 10 "εισιτήρια" στις παρακάτω χώρες, τις οποίες αναφέρουμε με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

1) Ελβετία

2) Αρμενία

3) Ισλανδία

4) Λιθουανία

5) Πορτογαλία

6) Νορβηγία

7) Ελλάδα

8) Ουκρανία

9) Μολδαβία

10) Ολλανδία

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις