ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η μοναδική αυτή θεατρική παράσταση αποτυπώνεται από αγαπημένους ηθοποιούς σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Πρόγραμμα:

  • 4 /7/2022 και ώρα 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων στη Πάτρα. Τιμή εισιτηρίου 15€.
  • 8 /8/2022 και ώρα 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Τιμή εισιτηρίου 15€.
  • 9 /8/ 2022 και ώρα 21.30 στο Θέατρο Κάστρου στη Καλαμάτα Μεσσηνίας. Τιμή εισιτηρίου 17€.
  • 11 /8/ 2022 και ώρα 21.30 στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία. Τιμή εισιτηρίου 15€.
  • 12 /8/ 2022 και ώρα 21.30 στο Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας στην Αμαλιάδα. Τιμή εισιτηρίου 15€.
  • 13 /8/ 2022 και ώρα 21.30 στο Θέατρο «Γ. Παππάς» στο Αίγιο. Τιμή εισιτηρίου 15€.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο viva.gr

Λίγα λόγια για το έργο

Όταν η Ηλέκτρα παρουσιάζεται το 413 π.Χ. η Αθήνα είναι κλονισμένη από τον μακρόχρονο Πόλεμο· σε λίγους μήνες θα έρθει και η οδυνηρή και ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, πρόδρομος των μεγάλων κειμένων του ελισαβετιανού θεάτρου και απαρχή του ψυχολογικού θεάτρου, βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης.

Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο της πόλης και της ζωής, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το Παλάτι, έρχεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και τα δεινά του ίδιου και της αδελφής του, οδηγημένος από τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη. Η σκοτεινή προσμονή της εκδίκησης και το χρέος που οδηγεί στη μητροκτονία θα γεννήσουν τη φρίκη και όχι τη λύτρωση. Για πρώτη φορά στον Ευριπίδη, ο φόνος διερευνάται σε σχέση με τις ψυχολογικές του συνέπειες. Η αναμέτρηση με το παράδοξο της ύπαρξης, τα θυελλώδη συναισθήματα, η ανατομία του ψυχισμού των ηρώων και τα καίρια και διαχρονικά διλήμματα καθιστούν την Ηλέκτρα έργο μοναδικά ανατρεπτικό και σύγχρονο.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί

Η Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ηλέκτρας, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο ρόλο του Ορέστη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο ρόλο του Παιδαγωγού και 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις