ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Όπως και η βικτωριανή εποχή πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα Βικτωρία, η εδουαρδιανή ονομάστηκε έτσι από τον γιο της, που τη διαδέχθηκε στο θρόνο.

Η βασιλεία του Εδουάρδου Ζ΄ κράτησε μόλις 9 χρόνια, ως τον θάνατό του το 1910 και στη συνέχεια η Ευρώπη τυλίχτηκε στη δίνη του Ά Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μόδα της εδουαρδιανής εποχής σίγουρα δεν προλόγιζε ακριβώς την «τρέλα» που θα έφερναν τα roaring 20s στο ντύσιμο, το στιλ και την αντιμετώπιση της ζωής γενικότερα, αλλά σίγουρα ήταν πιο σύγχρονη και πιο πρακτική από τα ογκώδη κρινολίνα του 19ου αιώνα.

Οι φούστες ήρθαν πιο κοντά στο σώμα, τα υφάσματα και τα χρώματα έγιναν πιο απλά, με λιγότερη διακόσμηση.

Μια νεαρή Φινλανδή μοδίστρα έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στο Instagram γιατί ράβει η ίδια ρούχα της εδουαρδιανής περιόδου και ντύνεται καθημερινά σαν να ζει στα 1900!

Η Maiju Laine έχει δημιουργήσει μάλιστα ένα online shop στο Etsy, όπου πουλάει καπέλα και αξεσουάρ που δημιουργεί η ίδια.

Όλες οι φωτογραφίες της μοιάζουν με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής και φυσικά τα ρούχα της είναι μελετημένα στη λεπτομέρεια, με ιστορική ακρίβεια.

Μάλιστα, ενίοτε αναρτά και φωτογραφίες της εποχής με αυθεντικά ρούχα ενώ συνεργάζεται και με άλλους vintage influencers για κοινές φωτογραφίσεις και projects!

https://www.instagram.com/p/CQBzII_LQpD
https://www.instagram.com/p/CWGv8sQr3bo
https://www.instagram.com/p/CVgEpalLczD
https://www.instagram.com/p/CfcD5CiLiF4
https://www.instagram.com/p/CQT4Y6GL_v3
https://www.instagram.com/p/CeEd4zsLWbr
https://www.instagram.com/p/CWv_Omxriml
https://www.instagram.com/p/CThxAjQjlvA
https://www.instagram.com/p/CUahUaEsq81
https://www.instagram.com/p/CYeqca4Fm_4

Πηγή: bovary.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις