EΛΛΑΔΑ. Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη, μια πόλη της Γερμανίας, τον Απρίλιο του 1970. Εκεί είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Έρχεται στην Ελλάδα στα οκτώ του χρόνια και κατοικεί σε ένα ακριτικό χωριό στο Κιλκίς. Σε ηλικία εννέα ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα ξεκινά μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στα είκοσι του συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες που τον βοήθησαν στα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής του πορείας. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές, στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη, «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου» στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι» όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι.

Το 1996 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το 1997 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου». Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το soundtrack του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς», το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πάθος και σεβασμό για το έργο που επιτελεί. Σε όλα τα χρόνια της καριέρας του χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές στους ακροατές και διαχρονικές επιτυχίες όπως το ξανατραγουδισμένο «Σπασμένο καράβι», το «Ένα λεπτό» και το «Τι τα θέλεις».

Αισθητή είναι η συμμετοχή του στην καλλιτεχνική κάλυψη της τηλεοπτικής επιτυχίας «Σασμός» με δύο μοναδικά τραγούδια «Κάθε Μέρα» και «Τ’ Ανίκητα». Σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα, τα εν λόγο τραγούδια συγκίνησαν το ελληνικό κοινό και συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές.

Φέτος ο Δημήτρης Μπάσης συμπληρώνει 25 χρόνια συμμετοχής στα μουσικά δρώμενα και έχει οργανώσει μια μοναδική μουσική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου:

  • 10/7 Πύργος Ηλείας, Πλατεία Δικαστηρίων.
  • 11/7 Ηράκλειο Κρήτης, Προαύλιο Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου.
  • 12/7 Σπάρτη, Κτήμα Θεοδωρακάκου.
  • 15/7 Μέγαρα Αττικής, Πευκάκια. Μαζί με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
  • 17/7 Ζάκυνθος, Ανοιχτό Θέατρο.
  • 18/7 Νέα Ιωνία Αττικής. Μαζί με την Εστουδιαντίνα.
  • 23/7 Ναύπλιο, Γήπεδο.
  • 26/7 Κύπρος - Λεμεσός, Κηποθέατρο.

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Σπάρτη

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.30 στο Κτήμα Θεοδωρακάκου, θα εμφανιστεί ο Δημήτρης Μπάσης μαζί με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη σε μια μοναδική συναυλία. Ο ερμηνευτής αποδίδει μεγάλες επιτυχίες, του ελληνικού τραγουδιού και δικές του με συνοδεία κιθάρας. «Γυμνά Τραγούδια» τα λέει με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και πράγματι είναι ολόγυμνα αληθινά μπροστά στους ακροατές.

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό θα απολαμβάνει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον χρέωση τα κρασιά του Κτήματος Θεοδωρακάκου συνοδευόμενα από ελαφρά σνακ.

Είσοδος: 20 €

Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στα τηλέφωνα: 2731036555 και 6974070191.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις