ΜΑΝΗ. Οι Άγριες Μέλισσες έφυγαν, η Μάγισσα έρχεται. Μετά την σαρωτική επιτυχία των Άγριων Μελισσών, το συγγραφικό δίδυμο που κρύβεται πίσω από την σειρά του Ant1 ετοιμάζεται να… ξαναχτυπήσει. Αυτή τη φορά, η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές ακόμα πιο πίσω χρονικά και συγκεκριμένα θα τους πάνε στο 1818, τότε που γινόντουσαν οι διεργασίες της Ελληνικής Επανάστασης.

Η νέα σειρά των Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη φέρει τον τίτλο «Μάγισσα» και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ant1 από τον Ιανουάριο του 2023. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος θα έχει φυσικά άρωμα… μέλισσας αφού η «Ασημίνα Σταμίρη» πέταξε από το Διαφάνι στη… Μάνη.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Μάγισσας», οι τηλεθεατές θα δουν την Έλλη Τρίγγου η οποία θα υποδυθεί μια υπηρέτρια η οποία θα περπατήσει σε δύσβατα και γεμάτα αγκάθια, μονοπάτια.

Η υπόθεση της νέας σειράς «Μάγισσα»

Στη Μάνη του 1818, οι διεργασίες της Ελληνικής Επανάστασης έχουν ξεκινήσει. Η έχθρα δυο οικογενειών έχει φουντώσει για τα καλά λόγω μιας τεράστιας βεντέτας που υπάρχει ανάμεσα τους όμως ο περίγυρος τους προσπαθεί να τους μονιάσει για να μην αποσπαστεί κανείς από τον μεγαλύτερο σκοπό, που είναι η Επανάσταση. Οι δυο οικογένειες τελικά ενώνονται με έναν γάμο. Από την ένωση αυτή, λίγο καιρό αργότερα έρχεται στον κόσμο ένα μωρό.

Το μέλλον του όμως δεν είναι λαμπερό… Το νεογέννητο στα 40μερα του εξαφανίζεται προκαλώντας αναταραχή στην οικογένεια. Η υπηρέτρια της μητέρας, βλέπει όραμα πως το μωρό βρίσκεται πνιγμένο στο ποτάμι και ενημερώνει για το μακάβριο όραμα της.

Αμέσως όλοι σπεύδουν στο σημείο που οραματίστηκε η νεαρή κοπέλα και όντως εντοπίζουν το μωρό νεκρό. Η υπηρέτρια κατηγορείται ως ένοχη και φυσικά ως «μάγισσα», κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο εκείνη την εποχή.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν την αθωότητα της υπηρέτριας αφού αρκετοί θυμήθηκαν πως δεν είχε φύγει λεπτό από το πλευρό της μητέρας άρα δεν θα μπορούσε να έχει κάνει εκείνη κακό στο παιδί.

Το μεγάλο μαρτύριο όμως για την νεαρή υπηρέτρια μόλις ξεκινά. Είναι τελικά μάγισσα ή όχι;

Ο θεσμός της σύγκριας

Μέσα από τη νέα σειρά του Ant1, «Μάγισσα», θα προβληθεί και ένας θεσμός ο οποίος έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πρόκειται για το θεσμό της «σύγκριας». Πρόκειται για ένα παλιό εθιμικό θέσμο ο οποίος συναντιόταν κυρίως στην περιοχή της Μάνης και κατά τον οποίο ένας άντρας παράλληλα με τη νόμιμη σύζυγό του μπορούσε να συζεί και με δεύτερη σύντροφο. Ο σκοπός αυτής της συγκατοίκησης ήταν η απόκτηση αρσενικού απογόνου. «Σύγκρια» αποκαλούταν αυτή η δεύτερη μη νόμιμη σύντροφος, ενώ «σύγκριες» χαρακτηριζόντουσαν από κοινού οι δύο γυναίκες, η σύζυγος και η σύντροφος.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις