ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Παρουσίαση του καινούργιο της βιβλίου με τίτλο «ΕΚΤΗ και άλλες αφηγήσεις», θα κάνει η συγγραφέας Βίκη Κοσμοπούλου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εύμαρος την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21:00 στο Αμάν Καφέ (Βασ. Όλγας 7, Καλαμάτα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, πέραν της κ. Κοσμοπούλου, και οι :

  • Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος , λογοτέχνις, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων
  • Νινέτα Σωτηράκη , εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ε.Μ.Σ

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν και οι ηθοποιοί:

  • Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη
  • Στέφη Πουλοπούλου

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εγώ, η Εκτη η ευρωπαία κόρη , φτιαγμένη από μάρμαροπεντελικό, θέλω να αφηγηθώ την ιστορία, όπως την καταλάβαινα και την καταλαβαίνω με τη χάρη που μου προσφέρει η θεά προστάτιδα της πόλης μου.

Η τρέλα είναι καλός αγωγός της αλήθειας. Όταν η αντοχή εγκαταλείπει το τελευταίο ξέφτι και το περίγραμμα των ορίων χάσκει επικίνδυνα, δεν απομένει τίποτε άλλο παρά η φωνή μας.

Μια διαφορετική γυναίκα, η Έκτη, η ευρωπαία Καρυάτιδα, βρίσκει τη φωνή της. Αφηγείται τα παθήματα και τα κατορθώματα των θνητών μες στα χρόνια που στέκει μόνη. Και το δικό της πένθος, γαντζωμένο στο υφαντό της, παλινδρομεί και μπλέκεται στα λόγια της. Συνοδοιπόροι της στην αφήγηση, σαν χορός τραγωδίας, γυναίκες και άντρες που πάλεψαν, επέζησαν, έζησαν και δημιούργησαν.

Μαζί της κι άλλα Υφαντά που στέκουν μακριά από τον τόπο τους. Όλα επιζητούν την επιστροφή τους. Ή μια επανάσταση.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Βίκη Κοσμοπούλου γεννήθηκε στο Μόντρεαλ. Φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ψυχολογία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Γράφει στίχους, ποιήματα, παραμύθια και πεζά.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Το τσόφλι κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το 2018.

Διηγήματά της περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα 200 χρόνια τώρα (Μεταίχμιο, ebook, 2021), Συνομιλίες με πρόσωπα του 1821 (24γράμματα, 2021), Με μία σχεδία (Παρατηρητής, 2020), Μεσσηνιακές δημιουργίες (24γράμματα, 2020), Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν (Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και Εθνικό Ιστορικό μουσείο, 2019), Μια εικόνα, χίλιες λέξεις (τόμος α΄ και β΄, τοβιβλίο, 2014, 2016), Καλλιτεχνικό ημερολόγιο (τοβιβλίο, 2015, 2016, 2019, 2020), Απίθανες ιστορίες της πόλης μας (Iwrite, 2015).

Το διήγημά της «Μια απίθανη πόλη» δραματοποιήθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Διηγήματα, ποιήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις της έχουν δημοσιευτεί στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες oanagnostis.gr, cultrurebook.gr, τοβιβλίο.net και greekpoetics.gr. Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ.

Στοιχεία έκδοσης: σχήμα 14χ21, σελίδες 120, τιμή 10 ευρώ με ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες: Εκδόσεις Εύμαρος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις