ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει περιήγηση, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», με ζωγραφικά έργα της Μάριας Μπαχά για την εικονογράφηση του ομώνυμου παιδικού βιβλίου της Χάρις Μέγα (Εκδόσεις ΠΙΟΠ), τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου (ώρα 11:30-13:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με τη συνδρομή της εικονογράφου και της συγγραφέως, οι μαθητές θα περιηγηθούν στην έκθεση, συνοδεία ζωντανής μουσικής, και θα έρθουν σε επαφή με τον γενέθλιο τόπο της ιστορίας του ασημουργού και την πηγή έμπνευσης των εικόνων της έκθεσης, δηλαδή το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Μέσα από την αφήγηση αποσπασμάτων της ιστορίας από τον ηθοποιό Άρη Νούσια και την υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, Μαρία Δασκαλάκη, οι ήρωες του παραμυθιού θα «ζωντανέψουν» μπροστά στα μάτια των παιδιών. Στη συνέχεια, με οδηγό το κείμενο, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν αποσπάσματα της ιστορίας.

Η έκθεση «Η ασημένια ζώνη» θα παραμείνει στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

20016 Στυμφαλία

Τ.: 27470 22296| www.piop.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις