ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ. Στο ωραίο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης θα βρεθεί την Καθαρά Δευτέρα η ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ3, «Κυριακή στο χωριό ξανά».

Όπως αναφέρθηκε, «..ύστερα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης και η ομάδα του επέλεξαν το όμορφο Ξηροκάμπι ως επόμενο σταθμό της δημοφιλούς εκπομπής», για να παρουσιάσουν τους ανθρώπους που το κατοικούν, τις ζωές τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Στην εκπομπή πιστεύουν πως «…με φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ, συγκίνηση και μια σύγχρονη τηλεοπτική γλώσσα, θα ανιχνεύσουν και θα καταγράψουν τη σχέση του παλιού με το νέο, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τα τραγούδια και τα γλέντια, τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων».

  • Στην πλατεία του Ξηροκαμπίου

Το μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς για τις ανάγκες της εκπομπής, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Ξηροκαμπίου την Καθαρά Δευτέρα(27/2).

Στην εκπομπή θα μιλήσουν κάτοικοι του χωριού που ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα, ντόπιοι καλλιτέχνες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων και θα προβληθεί η αρχιτεκτονική, η ιστορία, διάφορα ήθη και έθιμα καθώς και τα καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Επίσης θα υπάρχει τραπέζι με τοπικά εδέσματα μαγειρεμένα από γυναίκες του χωριού, τα οποία θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και στους επισκέπτες.

Στα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» που πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι του Ξηροκαμπίου.

  • Κάλεσμα από τον Δ. Σπάρτης

Κάλεσμα συμμετοχής προς τους συνδημότες, απηύθυνε ο Δήμος Σπάρτης:

«…Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπομπή “Κυριακή στο χωριό ξανά”, τη Δευτέρα 27/2/2023 και ώρα 11:00 π.μ να έρθουν στην πλατεία του Ξηροκαμπίου! Η συμμετοχή σας θα συμβάλει στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της εκπομπής που θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας σε ολόκληρη την Ελλάδα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις