ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης ξεπροβάλλει, η φύση ομορφαίνει, ο Πάρνωνας μεταμορφώνεται και η Βαμβακού σάς περιμένει. Ζωή στο χωριό, βιβλία, τεχνολογία, εικονική πραγματικότητα, παραμύθια, έννοιες και αξίες ζωής συνδυάζονται μέσα από δραστηριότητες για όλους, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, τεχνολογικά και εικαστικά εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις, που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο του χωριού

H λαϊκή τέχνη, η παράδοση, ο πολιτισμός και οι βιωματικές δραστηριότητες έχουν μια θέση στα 900μ. υψόμετρο, στον Πάρνωνα! Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, ελάτε να γίνουμε «Μαλλιά Κουβάρια» (4/3) και να δημιουργήσουμε μοναδικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από την παράδοσή μας με νήματα, κλωστές, βελόνες και υλικά από τη φύση, αλλά και να δημιουργήσουμε τα δικά μας αποτυπώματα με πηλό (5/3), ανακαλύπτοντας την πηλοπλαστική.

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη, το πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό, η ζωή μας στο χωριό» (18/3) έρχεται να μας ταξιδέψει σε έθιμα και παραδόσεις, αποκαλύπτοντας το ημερολόγιο της Σαρακοστής, όπως το έκαναν παλιά. Ένας καινούργιος φίλος έρχεται στη Βιβλιοθήκη (19/3) και με οδηγό τα βιβλία ταξιδεύουμε όλοι μαζί στη μαγική χώρα της αλληλεγγύης, της παραχώρησης και της αγάπης, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου είναι αφιερωμένο στο παιχνίδι (25/3) γεμάτο επιτραπέζια, Lego, βιβλία, ζωγραφική, αθλητισμό, κινηματογραφικές προβολές, gaming και, φυσικά, Virtual Reality δραστηριότητες, αλλά και σε έννοιες και αξίες της ζωής μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου τα παιδιά μετατρέπονται σε «μικρούς ακτιβιστές» (26/3) που βρίσκουν λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο!

  • Τεχνολογία στο βουνό

Εικονική πραγματικότητα, gaming, ρομποτική και τρισδιάστατη εκτύπωση συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο και αυτόν τον μήνα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, τα επιτυχημένα εργαστήρια της Ρομποτικής (11/3) και της 3D Εκτύπωσης (12/3) έρχονται με νέες προκλήσεις για τα παιδιά! Μικροί και μεγάλοι μπορούν κάθε Σαββατοκύριακο να περιηγηθούν σε τρισδιάστατους κόσμους μέσω των Oculus Quest και να απολαύσουν ατελείωτο gaming στο PC Lab του σχολείου.

  • Θέατρο, κινηματογράφος και μουσική στο χωριό

Η αγαπημένη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Πλειώνη, εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί το ολοκαίνουριο έργο «Γκριμ και Γκριμ», γεμάτο συναισθήματα και μηνύματα για τα παιδιά, που έρχεται το Σάββατο 18 Μαρτίου, στη Βαμβακού.

Οι κινηματογραφικές προβολές για παιδιά συνεχίζονται τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου μέσα από τη συνεργασία της Vamvakou Revival και του Παιδικού κι Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Τα παιδιά θα μπουν σε έναν «Θαυμαστό Κόσμο» (4-6 ετών), μέσα από τη «Φαντασία στην Καθημερινότητα» (7-9 ετών), και κάπως έτσι, «Μεγαλώνοντας» (10-12 ετών), θα ονειρευτούν ένα «Καλύτερο Μέλλον» (13-15 ετών)!

Οι αγαπημένες μουσικές συναντήσεις στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο θα μας κρατήσουν συντροφιά και αυτόν τον μήνα με το μουσικό σχήμα Γραμμές να μας τραγουδά ότι «μια γυναίκα μπορεί» (4/3) και να μας ταξιδεύει με ένα αφιέρωμα στον Τσιτσάνη (11/3), αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι (25/3).

«Βάλτε Μάρτη μη σας κάψει ο ήλιος και πάρτε τα βουνά μαζί μας!», λένε από τη Vamvakou Revival!

Κάτι ρώτησες για Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

  • 11.00-12.00: Ελεύθερο παιχνίδι, αθλητικές δραστηριότητες και διάβασμα στη δανειστική βιβλιοθήκη – Σχολείο
  • 12.00-14.00: Τεχνολογικό εργαστήριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά – V.Lab / Σχολείο
  • 14.00-17.00: Εμπειρίες Virtual Reality & Gaming – V.Lab
  • 14.30-16.30: Κινηματογραφικές προβολές για παιδιά – Σχολείο
  • 21.00-00.00: Μουσικό Σαββατόβραδο – Βουρέικο

#WeekendsatVamvakou | #VamvakouRevival

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org | +30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις