ΕΛΛΑΔΑ. Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023, χιλιάδες μαθητές θα ενωθούν στη Σιγκαπούρη για να διαγωνιστούν σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που θα αναδείξει τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

  • καλεί μαθητές και μαθήτριες 14-18 χρονών

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα FIRST Global θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, 7 - 10 Οκτωβρίου 2023.

  • Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στη Γενεύη!

Σημειώνεται πως την περσινή χρονιά η FIRST Global Challenge - Team Greece κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project ανάμεσα σε 182 χώρες στη Γενεύη όπου διοργανώθηκε η Ολυμπιάδα, 13-16 Οκτωβρίου 2022, με θέμα τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”.

Το βραβείο απονέμεται στις ομάδες που ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του 2022 New Technology Experience: Carbon Countermeasures.

  • Χρυσό Μετάλλιο Katherine Johnson Award!

Σημαντική επίσης ήταν και η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου Katherine Johnson Award για τη βοηθητική κατηγορία Engineering Documentation, ενώ η ομάδα βρέθηκε καλεσμένη του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει την πορεία της.

  • Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα FIRST Global, έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες γεννημένοι τα έτη 2005 - 2009, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας ή του σχολείου φοίτησης τους.

Για 2η συνεχή χρονιά δίνεται σε μαθητές γεννημένους τα έτη 2010-2011 το προνόμιο εμπλοκής στην παγκόσμια διοργάνωση, η αφορμή δικτύωσης με άτομα επιρροής και η ευκαιρία επαφής με το αποκλειστικό εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό του FIRST GLOBAL Challenge.

  • Περίοδος Αιτήσεων: 20/3 – 20/4/2023 (23:59)

Γιατί Σιγκαπούρη;

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την αειφορία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για το φετινό θέμα - ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβής θεματική της σεζόν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις