Σας ταλαιπωρεί συχνά το ερώτημα πώς να επιλέξετε χρυσά κοσμήματα για δώρο; Η αλήθεια είναι, ότι τα κοσμήματα αποτελούν εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι προσωπικά δώρα. Παρόλα αυτά το να διαλέξει κανείς το κατάλληλο δώρο από ευχάριστη διαδικασία μπορεί να μετατραπεί σε πονοκέφαλο. Από την άλλη πλευρά είναι ανυπέρβλητο το συναίσθημα, που δημιουργείται, όταν στο αντίκρισμα του προσφερόμενου δώρου ο παραληπτης χαίρεται πραγματικά. Λαμβάνοντας υπόψη 4 απλές σκέψεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα δώρο, που θα φέρει την προσωπική σας πινελιά. Έτσι κάθε φορά που το αγαπημένο σας πρόσωπο θα φορά το δώρο σας, θα σας σκέφτεται με αγάπη και θα σας τιμά.

1. Σκεφτείτε τι κοσμήματα φορά ήδη

Παρατηρήστε το κύριο υλικό των κοσμημάτων, που ήδη φορά: Είναι χρυσός, ασήμι, χαλκός ή μήπως κάποιο φυσικό υλικό, όπως το δέρμα ή ο πηλός; Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι, που κάνουν συνδυασμούς, όμως συνήθως η πλειονότητα επιλέγει ένα υλικό. Για παράδειγμα, κάποιος που συνηθίζει να φορά χρυσά κοσμήματα εμμένει σε αυτά.

Σπάνια θα τα αλλάξει ή αναμείξει με ασημένια ή με κάποια από κασσίτερο. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε, ότι ο κασσίτερος μοιάζει με το ασήμι χρωματικά, αλλά δεν είναι ίσης αξίας με αυτό. Φυσικά αν δε γνωρίζετε τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους μπορείτε πάντα να ρωτήσετε.

2. Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε με τα σμαράγδια;

Έστω ότι αποφασίσατε να δωρίσετε σμαράγδια, τι μήνυμα θέλετε να δώσετε; Πιο συγκεκριμένα σε έναν/ μία συνάδελφο δεν ταιριάζει να κάνει κάποιος ένα τόσο ακριβό δώρο. Το ίδιο και σε μια σχέση, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της γνωριμίας. Κάθε δώρο και ανάλογα με την περίσταση έχει τον συμβολισμό του. Θυμηθείτε από το σχολείο τα κολιέ «καλύτεροι φίλοι», που αποτελούνται από δυο κομμάτια, συνήθως σε σχήμα καρδιάς, όπου καθένας έχει το δικό του μισό. Αντίστοιχη εκδοχή κοσμήματος φιλίας, υπάρχει και για ενήλικες είτε σε βραχιόλι φιλίας είτε σε κολιέ.

Κι εφόσον αναφερόμαστε στα μηνύματα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον τύπο κοσμήματος, που επιλέγει κάποιος. Για παράδειγμα ένα δαχτυλίδι μπορεί άρρητα να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις για την πρόθεση της σχέσης. Εάν επομένως δεν έχετε σκοπό να παντρευτείτε, είναι ασφαλέστερο να επιλέξετε κάποιο βραχιόλι, ρολόι, περιδέραιο για δώρο.

3. Τι αγαπά;

Και με την ερώτηση αυτή εννοούμε, τι αγαπά στη ζωή. Τα κοσμήματα δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά αξίες, ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, άνθρωποι με έντονη το θρησκευτικό στοιχείο προτιμούν τον σταυρό. Σε κάποιον που αρέσει το πτηνό κολίμπρι, μπορεί να προτιμά κοσμήματα που το αναπαριστούν.

Διαμάντια και λοιποί συμβολισμοί

Τα διαμάντια συμβολίζουν την αιωνιότητα, οπότε αντίστοιχο μήνυμα μπορείτε να περάσετε με ένα τέτοιο δώρο. Δε χρειάζεται να είναι ογκώδης ο πολύτιμος λίθος για να φέρει αυτόν τον συμβολισμό.

Το ίδιο πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσουν κι άλλα ενδιαφέροντα του παραλήπτη. Αν θέλετε να κάνετε δαχτυλίδι αρραβώνων στην αγαπημένη σας, αλλά δεν της αρέσουν τα μονόπετρα, μπορείτε να το «καμουφλάρετε». Εφόσον της αρέσουν τα λουλούδια, μπορείτε να επιλέξετε ένα δαχτυλίδι σε σχήμα λουλουδιού και να ορίσετε αυτό ως το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας. Με αυτόν τον τρόπο σέβεστε τις επιλογές της και δείχνετε, ότι την σκέφτεστε.

Αναφερόμενοι στους συμβολισμού, κάποιοι μπορεί να προτιμούν αφηρημένα ή γεωμετρικά σχέδια, όπως η σπείρα που συμβολίζει την ανάπτυξη. Μπορεί η πηγή έμπνευσης να είναι τα βήματα χορού, στοιχεία της φύσης ή χρώματα και υλικά, που εμπνέουν ροή, ηρεμία, σταθερότητα.

4. Πως θα περιγράφατε το στυλ τους;

Απλό, μπόχο, σικ, μοντέρνο, βίντατζ είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές. Παρατηρήστε το καθημερινό ντύσιμό τους. Προτιμούν το πιο επιμελημένο στυλ ή κάτι πιο απλό; Κάνουν συνδυασμούς ή προτιμούν κοσμήματα του ίδιου ύφους κάθε φορά; Θυμηθείτε, ότι το μέγεθος εδώ μετράει. Επιλέγουν ογκώδη κομμάτια με χοντρές αλυσίδες ή μικρά περιδέραια με λεπτές αλυσίδες;

Δώστε σημασία στο τι φορούν καθημερινά και τι σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Βγείτε βόλτα μαζί τους και παρασύρτε τους στις βιτρίνες. Δείτε τι θα προτιμήσουν, τι κάνει το βλέμμα τους να αστράφτει; Τότε θα ξέρετε.

Θυμηθείτε ότι η επιλογή χρυσών κοσμημάτων είναι μια μορφή επένδυσης, όχι ανάλογη βέβαια με την τιμή χρυσής λίρας. Ωστόσο ένα όμορφο κόσμημα που ανταποκρίνεται στα γούστα του παραλήπτη μπορεί να φορεθεί καθημερινά με διάφορα κομμάτια και να συνδυαστεί πολύ όμορφα με πολλά αντικείμενα.

Κι αν δεν μπορείτε να ανακαλύψετε οι ίδιοι τι θα προτιμούσαν τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αγοράστε μαζί το δώρο τους. Έτσι βγαίνετε διπλά κερδισμένοι: Θα πάρετε κάτι που θα τους αρέσει σίγουρα και θα μάθετε τα γούστα τους για την επόμενη φορά, που θα θελήσετε να τους πάρετε κάποιο δώρο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις