Ο ρόλος της μητέρας είναι δύσκολος και απαιτητικός και σίγουρα καμία γυναίκα δεν γεννιέται μαμά, γνωρίζοντας όλα τα μυστικά για την κατάλληλη φροντίδα του μωρού τις πρώτες μέρες. Αν πρόκειται και εσύ να φέρεις στον κόσμο ένα μωρό ή έχεις γίνει προσφάτως μαμά για πρώτη φορά, θα ήθελες να είσαι προετοιμασμένη για την αλλαγή στην ζωή σου. Βρες παρακάτω όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις ως νέα μαμά και απόκτησε ορισμένες πολύτιμες γνώσεις για την νέα πραγματικότητα με το μωρό σου.

  • Ύπνος

Όσο το μωρό σου βρίσκεται στην βρεφική ηλικία θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας και εσύ σίγουρα θα διαθέτεις λιγότερο χρόνο για προσωπική ξεκούραση. Μην πανικοβληθείς αν τις πρώτες εβδομάδες ο ύπνος του μωρού δεν είναι συνεχόμενος και ξυπνά κλαίγοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί πεινάει. Κατανοούμε ότι αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό για εσένα, όμως δεν θα είναι έτσι για πολύ. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα ύπνου και θηλασμού για το μωρό και μην παρεκκλίνεις από αυτό, έτσι ο οργανισμός του μωρού θα συνηθίσει σιγά σιγά να ξεκουράζεται τις ώρες που έχεις ορίσει και θα είναι ευκολότερο για το μωρό μελλοντικά να κοιμάται χωρίς να διακόπτει πολλές φορές τον ύπνο του.

  • Καθημερινή φροντίδα

Η καθημερινότητα με ένα νεογέννητο είναι πολύ διαφορετική από ότι έχεις συνηθίσει. Το μωρό σου θα απαιτεί συνεχή φροντίδα και ενασχόληση ώστε να μπορέσει να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, αλλά και να αναπτυχθεί σωματικά και διανοητικά. Προσπάθησε να του μιλάς και να του τραγουδάς, ώστε να νιώθει ασφάλεια, καθώς ένα μωρό δεν μπορεί να αντιληφθεί κάθε σου κίνηση. Μπορείς ακόμη να προμηθευτείς ορισμένα παιχνιδάκια κατάλληλα για την ηλικία του, τα οποία θα κάνουν πιο διασκεδαστική την καθημερινότητά σας. Μην παραλείψεις να προμηθευτείς τα απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα του μωρού, όπως φορμάκια, πάνες, μωρομάντηλα, πετσετούλες για το ρέψιμο, ειδικό σαμπουάν για το μπάνιο του, καθώς και ένα υποαλλεργικό απορρυπαντικό ρούχων, ιδανικό για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

  • Μπάνιο

Το κεφάλαιο βρεφικό μπάνιο μπορεί να σου φαίνεται βουνό, κυρίως λόγω του φόβου σου μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα ή μήπως το μωρό κλαίει σπαραχτικά. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι! Τα περισσότερα μωρά αγαπούν το νερό και τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία του νερού είναι δανική ώστε να μην κρυώσει το μωρό και τοποθέτησέ το προσεκτικά στο ειδικό μπανάκι που θα προμηθευτείς. Δώσε προσοχή στο κεφαλάκι του κατά το πλύσιμο και έχε κοντά σου τις πετσέτες ώστε να το σκεπάσεις απαλά μόλις τελειώσετε το μπάνιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις