ΛΑΚΩΝΙΑ. Λυτρωτικά συνεχίζουν να φυσούν με Όστρια κι αυτό το καλοκαίρι οι Γιορτές του Νότου στον Δήμο Μονεμβασίας, δίνοντας μέσα από την πνοή τους «δύναμη και ενέργεια», με ισχύ από τη μουσική και την παράδοση.

Οι Γιορτές του Νότου επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2023 με τέσσερις μουσικές συναντήσεις, δίνοντας πνοή σε ξεχωριστά σημεία και κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας.

  • Στις 11 Ιουνίου, οι Antimamalo band θα μας μαγέψουν μουσικά με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, στο Παραδείσι, τον παραδοσιακό οικισμό των Βατίκων.
  • Στις 29 Ιουλίου, οι Los Tre και Kooba Tercu θα μας ταξιδέψουν με μουσικές του κόσμου και με εξωτικούς θορυβώδεις ροκ ήχους, στο παλιό δημοτικό σχολείο στα Νόμια Μονεμβασίας.
  • Στις 9 Αυγούστου, οι Adalou και Βουκολική Διαταραχή έρχονται να μας ξεσηκώσουν σε μια αλλιώτικη παραδοσιακή βραδιά πλάι στην Βατικιώτικη Ακτή, στο Νερατζιώνα.
  • Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Ross Daly (Ρος Ντέιλι) σε μια σπάνια εμφάνιση‑ θα πλημμυρίσει με τους τροπικούς ήχους της κρητικής λύρας και του αφγανικού ραμπάμπ το εμβληματικό Κάστρο της Μονεμβασίας.

Το μουσικό φεστιβάλ «ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ομαδικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚoινΣΕπ Θύμβρη. Έχει στόχο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου, να γίνει κοινό βίωμα το μοίρασμα εμπειριών, το μπόλιασμα ιδεών, η αλληλεγγύη και το από κοινού πράττειν.

«Πιστεύουμε και επιδιώκουμε την αναβίωση της συνεργατικής και συντροφικής εκείνης διάθεσης των παλαιότερων, που κάπως χάθηκε στην πορεία του χρόνου, οπότε ανταμώνουμε σε διαφορετικές μουσικές γιορτές και σε τόπους διαλεχτούς. Κόντρα στους καιρούς, επιμένουμε πως στο μοίρασμα είναι το ταξίδι...» - η ομάδα της ΟΣΤΡΙΑ

Οι Γιορτές του Νότου ξεκίνησαν το 2018 από μια παρέα νέων, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυγαν και επέστρεψαν στη Νεάπολη Λακωνίας. Πραγματοποιήθηκαν ξανά το 2019 και έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, επέστρεψαν το 2022 δυναμικά και ορεξάτα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενήσει τους Γκιντίκι, τις Πλειάδες, το Τρίο Κατάρα, τους BrassClasse, τους JD Walter & V.Stefanopoulos και τους Diminuita. Χρόνο με το χρόνο, η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία μεγαλώνει. Ας αρχίσουν οι Γιορτές!

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου 2023:

11 Ιουνίου 2023 - Antimamalo band - Παραδείσι Βατίκων

29 Ιουλίου 2023 - Los Tre & Kooba Tercu - Νόμια Μονεμβασίας (Παλιό Δημοτικό Σχολείο, νυν Κινηματογραφική Λέσχη Μονεμβασίας)

9 Αυγούστου 2023 - Adalou & Βουκολική Διαταραχή - Νερατζιώνας Βατίκων

16 Σεπτεμβρίου 2023 - Ross Daly Trio - Πλατεία Χρυσαφίτισσας, Κάστρο Μονεμβασίας

Facebook: https://www.facebook.com/ostriafest

Instagram: https://www.instagram.com/ostria_fest/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις