ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του σχολικού έτους 2022-2023, το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Σπάρτης «προσκαλεί με χαρά» τους συνδημότες να απολαύσουν δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις:

  • Πέμπτη 1 Ιουνίου (21:00) - Η εκδήλωση, σε περίπτωση βροχής, δεν θα αναβληθεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Αλέξανδρος Κουρής"

Το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης έχει την τιμή και τη χαρά να ανοίγει τον Κύκλο Μουσικών Εκδηλώσεων «Μουσικός Ιούνιος 2023» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης σε επιμέλεια Γιάννη Βούλγαρη. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΙΗΣΗ για πάντα μαζί». Ένα διαχρονικό και γοητευτικό ζευγάρι! Μεγάλοι συνθέτες και Μεγάλοι ποιητές καθορίζουν την ποιητική και μουσική σκέψη της ανθρωπότητας, στον Αύλειο Χώρο εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Παπαδολιάς» στην Πνευματική Εστία Σπάρτης - Λυκούργου και Χαμαρέτου).

  • Ρεσιτάλ πιάνου: Θεόδωρος Σπηλιώτης, Τάξη Μαρίας Βελμάχου
  • Τραγούδι: Μάριος Μαχαίρας, Παναγιώτα Χελιώτη, Τάξη Άννας Διαμαντοπούλου, Μαρίας Καμπούρη
  • Κιθάρα: Γιώργος Βόλης
  • Συνοδεία πιάνου: Παναγιώτα Σουλιώτη
  • Επιμέλεια κειμένων-Αφήγηση: Μεταξία Παπαποστόλου, Κυριακή Χελιώτη
  • Εικαστική Επιμέλεια: Αδαμαντία Χελιώτη, Αναστασία Μπερέτου
  • Η σημερινή εκδήλωση (1/6), σε περίπτωση βροχής, δεν θα αναβληθεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Αλέξανδρος Κουρής"

Παγκόσμιοι Συνθέτες που επηρέασαν Μεγάλους Έλληνες Ποιητές και αντίστοιχα Μεγάλοι Έλληνες Ποιητές που επηρέασαν Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες.

Ο Μάνος Χατζιδάκις και Ρώσοι συνθέτες του 20ού αιώνα με τον Νίκο Γκάτσο, ο Μότσαρτ με τον Οδυσσέα Ελύτη και ο Ελύτης με τον Δημήτρη Λάγιο, ο Μπετόβεν με τον Γιάννη Ρίτσο και ο Ρίτσος με τον Μάριο Τόκα, ο Ντεμπυσσύ με τον Νίκο Καββαδία και ο Καββαδίας με τον Γιάννη Σπανό, ο Σοπέν με τον Νικηφόρο Βρεττάκο και ο Βρεττάκος με την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου «θα μας οδηγήσουν στο αβασίλευτο φώς το βράδυ της Πέμπτης».

  • Σάββατο 3 Ιουνίου (19:00), στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης - Σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του Ωδείου, Λεωνίδου 72

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ: «…οι ήχοι του πιάνου θα διαχέονται και θα μεταβάλλουν ολόκληρο το τοπίο» . Συμμετέχουν οι μικροί και μεγάλοι σπουδαστές Πιάνου του Εθνικού Ωδείου. Την Καλλιτεχνική και Μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι καθηγήτριες Πιάνου : Μαρία Βελμάχου, Ελένη Μέντη, Σοφία Κόκκορη, Οlga Fialo, Εύα Ζαχαριά, Παναγιώτα Σουλιώτη, σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του Ωδείου μας. (Λεωνίδου 72)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις