ΚΟΣΜΟΣ. Ο Ντεπ έχει παίξει σχεδόν κάθε χαρακτήρα που μπορεί κανείς να φανταστεί, από κακούς του καρτούν μέχρι ενθουσιώδεις ήρωες. Είναι γνωστός για το ότι υποδύεται περίεργους ή πολύπλοκους χαρακτήρες και βυθίζεται πλήρως στους ρόλους του. Υπάρχουν φήμες ότι ο Ντεπ έχει υπογράψει σε ένα κινηματογραφικό έργο στο εξωτερικό, αλλά οι Αμερικανοί θαμώνες του κινηματογράφου μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμα προτού επιστρέψει επίσημα στο Χόλιγουντ.

Αν και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές υπέροχες ταινίες, οι πιο εμβληματικοί του ρόλοι εξακολουθούν να αγαπιούνται πολύ από τους θαυμαστές. Όλες οι κορυφαίες ταινίες του Τζόνι Ντεπ είναι υπέροχες με την πρώτη ματιά και γίνονται καλύτερες με την πάροδο του χρόνου.

10. The Lone Ranger. Είναι μια φρέσκια αντίληψη μιας παλιάς ιστορίας

Ο Τζόνι Ντεπ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες της Disney, συμπεριλαμβανομένης αυτής της παράστασης του 2013 στο The Lone Ranger. Αν και η ταινία δεν απέδωσε όσο αναμενόταν στο box office, η απίστευτη μεταμόρφωση του Depp σε έναν ηλικιωμένο Tonto είναι συναρπαστική. Ο Ντεπ κλέβει την παράσταση από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι σχεδόν αγνώριστος με φουλ κοστούμια και μακιγιάζ. Άλλαξε ακόμη και τη φωνή του για να κάνει την απεικόνιση του ιθαγενούς Αμερικανού πολεμιστή να ακούγεται πιο αυθεντική.

9. Dark Shadows. Ένας συνδυασμός τρόμου και κωμωδίας

Ο Τιμ Μπάρτον και ο Τζόνι Ντεπ δούλεψαν σε πολλά έργα μαζί και το Dark Shadows ήταν μια από τις πιο δυναμικές συνεργασίες τους. Ο Ντεπ υποδύεται τον Μπάρναμπας Κόλινς, έναν αιωνόβιο βρικόλακα που επιστρέφει στο πατρογονικό του σπίτι το 1972. Τα στοιχεία της εγκατάστασης που είναι σαν ψάρι έξω από το νερό, κάνουν το κοινό να γελάει, ειδικά όταν ο Μπαρνάμπας συναντά τη δυσλειτουργική σύγχρονη οικογένειά του. Το δεύτερο καστ είναι εξίσου εντυπωσιακό με τον ίδιο τον Ντεπ και η έμπειρη χρήση του μακιγιάζ και των προσθετικών από τον Μπάρτον ζωντανεύει τα θεατρικά στοιχεία τρόμου της ταινίας.

8. Public Enemies. Ένα σκληρό κομμάτι δραματοποιημένης ιστορίας

Ο Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστεί δίπλα στον Κρίστιαν Μπέιλ ως Τζον Ντίλινγκερ, έναν από τους πιο διαβόητους ληστές τραπεζών στην ιστορία. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ζωής του διαβόητου εγκληματία και ο Ντεπ ενσαρκώνει τέλεια τον χαρισματικό απατεώνα. Το Public Enemies είναι ένα ασταμάτητο θρίλερ, αλλά δείχνει επίσης στο κοινό την απαλή πλευρά του Dillinger μέσω της σχέσης του με την Billie Frenchette. Αν και ο Κρίστιαν Μπέιλ έλαμψε και σε αυτήν την ταινία, η πολύπλευρη ερμηνεία του Τζόνι Ντεπ έδωσε στον Μέλβιν Πέρβις του Μπέιλ την ευκαιρία να βγάλει τα λεφτά του - κυριολεκτικά.

7. Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl. Η αρχή ενός franchise

Ο Captain Jack Sparrow έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ρόλους του Depp και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Σε αυτή την πρώτη ταινία του franchise ο Johnny Depp είναι στα καλύτερά του: πνευματώδης, σαρκαστικός και πλήρως αφοσιωμένος στον χαρακτήρα του. Ο Κιθ Ρίτσαρντς ήταν μέρος της έμπνευσης για την εμβληματική εμφάνιση του πειρατή και ο Ντεπ το βγάζει πολύ καλά. Ωστόσο, ο Captain Jack Sparrow δεν είναι απλώς ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας. είναι το πρόσωπο μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης μάρκας. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα από τα σίκουελ έλαβαν μικτές κριτικές από τους θαυμαστές, το πρωτότυπο είναι μια σύγχρονο κλασική ταινία της Disney από μόνο της.

6. Blow. Βασισμένο σε μια εξωφρενική αληθινή ιστορία

Ο Ντεπ υποδύεται τον λαθρέμπορο κοκαΐνης Μπόστον Τζορτζ, που συχνά θεωρείται ο παππούς της πανδημίας κοκαΐνης στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1970. Ωστόσο, ο Boston George δεν έχει απλώς κοκαΐνη. Ο Ντεπ μας δείχνει ότι είναι ένας έξυπνος στοχαστής με εξαιρετική αίσθηση της μόδας. Αν και η επιτυχημένη απεικόνιση ενός κακού πρωταγωνιστή δεν είναι εύκολη για κανέναν ηθοποιό, ο Johnny Depp καταφέρνει να κάνει τον Boston George συμπαθητικό στο κοινό. Η ταινία εξανθρωπίζει τον Τζορτζ με μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ καλών χαρακτηριστικών και παραπτωμάτων, και ο Ντεπ παίζει και τις δύο πλευρές θαυμάσια.

5. Sweeny Todd: The Demon Barber Of Fleet Street. Ένα Μιούζικαλ Τρόμου

Ο Sweeny Todd είναι ένα ισάξιος slasher και μιούζικαλ και είναι ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας του Tim Burton και του Johnny Depp. Ο δαίμονας κουρέας κέρδισε στον Ντεπ τη μοναδική του Χρυσή Σφαίρα μέχρι σήμερα, και η ίδια η ταινία έγινε αποδεκτή από τους κριτικούς σε όλο τον κόσμο. Η ταινία ήταν μια άμεση επιτυχία λόγω των υπερβολικών μουσικών αριθμών, της κλασικής βίας σε στυλ ταινίας slasher και της χημείας στην οθόνη του Ντεπ και της Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Αυτή η ταινία είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη ταινία Burton/Depp μέχρι σήμερα.

4. Sleepy Hollow. Ξαναδιηγείται ένα κλασικό λογοτεχνικό

Συνολικά, το Sleepy Hollow ήταν μια χαλαρή αφήγηση της κλασικής ιστορίας του Washington Irving για τον Ichabod Crane. Η ταινία πρόσθεσε μερικά πολύ πειστικά στοιχεία τρόμου στην πλοκή, καθώς και άφθονο σασπένς για να κρατήσει το κοινό στο να μαντέψει την πορεία της. Σε κλασικό στιλ Tim Burton, τα γραφικά της ταινίας δημιουργούν ένα σταθερό σκηνικό για τον τρομακτικό, μυστηριώδη τόνο της ιστορίας. Μπορεί να είναι μία από τις δαμαστές ταινίες του Tim Burton στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Depp, αλλά η ικανότητά του να εμβαθύνει πλήρως στην ψυχή του εκκεντρικού Crane την έκανε ακόμα μια νικητήρια ερμηνεία για τον ηθοποιό.

3. Edward Scissorhands. Είναι ένας σύγχρονος Φρανκενστάιν

Όσον αφορά το δυναμικό ντουέτο του Tim Burton και του Johnny Depp, αυτή η ταινία είναι που τα ξεκίνησε όλα. Η πρώτη συνεργασία του Τζόνι Ντεπ με τον Μπάρτον παρουσίαζε μια δημιουργία σαν του Φρανκενστάιν που έμεινε ημιτελής. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, ο Έντουαρντ έχει κυριολεκτικά ψαλίδια για τα χέρια, γεγονός που τον κάνει να εκφοβίζει τους άλλους. Ωστόσο, γνωρίζει μια γυναίκα που τελικά του δείχνει πόσο ζεστοί και αποδεκτοί μπορούν να είναι οι άνθρωποι. Ο ρόλος του Edward Scissorhands εξακολουθεί να είναι μια από τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του Depp, ακόμη και τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

2. Fear And Loathing In Las Vegas. Είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία

Στον ίσως πιο περίεργο ρόλο του, ο Johnny Depp πρωταγωνίστησε ως το alter ego του Hunter S. Thompson που προσβάλλει τα ναρκωτικά σε αυτή την παράξενα ικανοποιητική μεταφορά βιβλίου. Η ταινία είναι ίσα μέρη κωμωδία, ίσα μέρη ταξίδι με παραισθήσεις. Ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας έχει πει ότι κανείς δεν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Ραούλ Ντιουκ όσο ο Ντεπ. Η ερμηνεία του στον διαβόητο ρεπόρτερ είναι απίστευτα πειστική. Ενσαρκώνει τέλεια τους τρόπους του χαρακτήρα. Επιπλέον, ο τόνος και η κλίση της φωνής του κάνουν το κοινό να ξεχνά ότι είναι ακόμα ο Johnny Depp. Μπορεί επίσης να είναι ο πραγματικός Ραούλ Ντιούκ.

1. What’s Eating Gilbert Grape. Είναι μια συγκινητική οικογενειακή ιστορία

Ανάμεσα στις κορυφαίες ταινίες του Τζόνι Ντεπ, αυτή είναι πραγματικά δακρύβρεχτη. Ο Ντεπ υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει το αδύνατο καθήκον, να φροντίσει τον ψυχικά άρρωστο αδερφό του και την παχύσαρκη μητέρα του. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ο Gilbert παλεύει με τους απραγματοποίητους στόχους του για τη ζωή του. Η οικογένεια ζει σε μια μικροσκοπική πόλη, ένα μέρος όπου ο Γκίλμπερτ νιώθει πνιγμένος. Παρά την απροθυμία του, ο Gilbert είναι ένας τρυφερός αδελφός και γιος. Η ταινία χαρίζει στους αναγνώστες πολλές συγκινητικές στιγμές ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και καταδεικνύει την αληθινή αξία της αγάπης που έχουν ο ένας για τον άλλον.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις