ΣΠΑΡΤΗ. Το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου είναι τεράστιο και από άποψη έκτασης, ίσως ξεπερνά και το έργο του Κωστή Παλαμά και του Πάμπλο Νερούδα. Ο Κωστής Παλαμάς αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία του στα ελληνικά γράμματα, είχε γράψει σε ένα ποίημα του για τον κορυφαίο ποιητή Γιάννη Ρίτσο «Να παραμερίσουμε, ποιητή, για να περάσεις».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλαδά «Η Κελεφίνα» σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης προσκαλεί στις εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης, που διοργανώνονται από 17-23 Ιουλίου 2023, στον Κλαδά: «Μέρες πολιτισμού και παράδοσης αφιερωμένες στον Λάκωνα ποιητή της Ρωμιοσύνης, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ»

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ - 17 Ιουλίου 2023 (περίβολος ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου)

  • 20.30΄Προβολή ντοκιμαντέρ – Παυλοπέτρι, η πόλη κάτω από τα κύματα

ΤΕΤΑΡΤΗ - 19 Ιουλίου 2023 (περίβολος ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου)

Εκδήλωση τιμής στον Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο: «Ένα ταξίδι στη ζωή και στην ποιητική τέχνη του ποιητή της Ρωμιοσύνης»

  • 20.00΄ Έναρξη εκδήλωσης -Χαιρετισμοί
  • 20.15΄ «Τα μαθητικά χρόνια του Γιάννη Ρίτσου»

Ομιλητές: Μπέτα-Δρογκάρη Ευαγγελία, Φιλόλογος, Δρογκάρης Κώστας , Ιατρός – Ερευνητής. Την εκδήλωση, θα πλαισιώσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους οι μουσικοί: Γιώργος Παυλάκος, Σπύρος Κουτσοβασίλης και Ειρήνη Χριστοφιλάκη. Διαβάζει κείμενα και απαγγέλλει ποιήματα το μέλος της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (Ε.Θ.Ο.Λ.), Σωτήρης Μπάλλας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 21 Ιουλίου 2023

  • 19.00΄Αγώνας δρόμου 5χλμ, αφιερωμένος στον δικό μας Σπαρταθλητή, Γιώργο Κουλόγιαννη & Παιδικοί Αγώνες δρόμου (Εκκίνηση – Τερματισμός: Ηρώο των πεσόντων του χωριού)

ΚΥΡΙΑΚΗ – 23 Ιουλίου 2023 (κεντρική πλατεία)

  • 21.00΄Καλοκαιρινό αντάμωμα, με μουσική – χορό, πλούσιους μεζέδες και άφθονο κρασί. Θα μας κρατήσουν συντροφιά οι μουσικοί: Βαρναβέλιας Νίκος – Αρμόνιο, Μαρτόπουλος Γιάννης - Ντραμς, Κολοβός Πάνος – Μπουζούκι, Αλεξοπούλου Μαρία-Τραγούδι

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις