ΣΠΑΡΤΗ. «Γεφυρώνοντας το Πολιτιστικό έργο της πρώτης τετραετίας – έργο αναγνωριστικό και εισαγωγικό – με τον σχεδιασμό της νέας που έρχεται να συνδέσει πλέον δυναμικά τον Πολιτισμό με την Εικόνα της Σύγχρονης Σπάρτης αλλά και την Οικονομία της, ήρθε η ώρα να βρεθεί στο προσκήνιο και να αξιοποιηθεί πλήρως το εξειδικευμένο τοπικό μας δυναμικό». Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Σπάρτης.

«Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Πάνο Παπαδολιά, έμπειρο στέλεχος του Πολιτισμού, ευρύτερα γνωστό μέσα από την 12ετή πολλαπλή προσφορά του στο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου, επιμελητή εκθέσεων, εικαστικό, εμπνευστή και υπεύθυνο υλοποίησης απαιτητικών δράσεων και διοργανώσεων που ξεπέρασαν τα Σπαρτιατικά όρια η φιλοσοφία του οποίου συνοψίζεται στο «αυτό που γίνεται στην Σπάρτη πρέπει να φτάνει παντού». Ως ειδικός σύμβουλος Πολιτιστικού Σχεδιασμού στο πλευρό του Δημάρχου Πέτρου Δούκα ο στόχος που έχει τεθεί είναι ξεκάθαρος και αυτός είναι η Σπάρτη να αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα – επιτέλους – ανάλογη της βαρύτητας του ονόματός της αξιοποιώντας πλήρως την διεθνή του ακτινοβολία.

papastratigakis.jpg
Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης

Με πιο απαραίτητη από ποτέ την ματιά και τη φρεσκάδα της νέας γενιάς καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Σπαρτιάτη εικαστικό Αλέξανδρο Παπαστρατηγάκη ο οποίος ως γλύπτης έργων μεγάλης κλίμακας έχει ανοίξει το δικό του προσωπικό δρόμο και με ωριμότητα δομεί την καλλιτεχνική του οντότητα μέσα από επιλεγμένες συνεργασίες, συμμετοχές και παρουσιάσεις . Από την άμισθη θέση του Συμβούλου Πολιτισμού στο πλευρό του Δημάρχου Πέτρου Δούκα θα βοηθήσει να προχωρήσουμε σε εφαρμογές Πολιτισμού και σχέδια που να «κλειδώνουν» στο ιδιαίτερο σύγχρονο Περιβάλλον δίνοντας προτεραιότητα στην ζητούμενη διεισδυτικότητα στο νεανικό κοινό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις