ΚΟΣΜΟΣ. Η νέα ταινία που περιμένουμε όλοι με αγωνία και έχει συζητηθεί πολύ με τον άγνωστο νέο κόσμο του Ζάκ Σνάιντερ, με τα ευφάνταστα κοστούμια του αλλά και με τη δημιουργία μιας εξολοκλήρου νέας διαλέκτου έχει μαγέψει κοινό αλλά και κριτικούς που περιμένουν πως και πώς την προβολή της νέας ταινίας του Netflix "Rebel Moon". Ο δημιουργός μας υπόσχεται σκηνές δράσης και περιπέτειας που παρόμοιες δεν έχουμε ξαναδεί.

Αυτό φυσικά το συνδυάζει και με το υπέροχο κάστ ταλαντούχων ηθοποιών που έχει επιλέξει ο Σνάιντερ για να πλαισιώνει την ταινία. Κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής: Sofia Boutella, Cleopatra Coleman, Ed Skrein, Charlie Hunnam, Jena Malone, Anthony Hopkins, Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Bae Doona, Staz Nair, Meredith VanCuyk και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Από τον Ζακ Σνάιντερ, τον σκηνοθέτη των "300", "Άνθρωπος από Ατσάλι" και "Army of the Dead", έρχεται το Rebel Moon, ένα επικό event επιστημονικής φαντασίας για τη δημιουργία του οποίου αφιερώθηκαν δεκαετίες. Ο Ζακ Σνάιντερ στέκεται σε ένα σκαλί, εκεί όπου συναντώνται δύο γιγάντια κομμάτια ενός σετ του Χόλιγουντ. Αν και ο σκηνοθέτης είναι ντυμένος απλά, με ένα τζιν και ένα ξεπερασμένο καπέλο του μπέιζμπολ, ο χώρος γύρω του κάθε άλλο παρά μέτριος δεν είναι.

Ο Σνάιντερ περιβάλλεται από το φόντο ενός Dreadnought, το «σούπερ θωρηκτό» που πρόκειται να τρομοκρατήσει το σύμπαν όταν η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Rebel Moon κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου. Αστραπιαία, ο Σνάιντερ εξαφανίζεται σε μια από τις πολλές τρύπες που είναι κρυμμένες στο ανατριχιαστικά τρομακτικό σκάφος. Άλλωστε, αυτό το πλοίο κατηγορίας Dreadnought είναι ένα όπλο. Και όπως όλα τα καλά όπλα, κρύβει μυστικά.

«Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το εσωτερικό του πλοίου - και τη βαρβαρότητά του - σκεφτήκαμε την εργονομία. Αυτό το μέρος δεν μοιάζει σωστό ή μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο για ανθρώπους», είπε στον Tudum ο Stefan Dechant, ένας από τους σχεδιαστές παραγωγής του Rebel Moon, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του τον Οκτώβριο του 2022. «Δεν είναι φτιαγμένο για να είναι άνετο αλλά για να καταστρέφει πράγματα». Οι λάτρεις θα παρακολουθήσουν σύντομα από πρώτο χέρι την καταστροφική δύναμη του Dreadnought μήκους σχεδόν 2 μιλίων.

Τι αφορά το Rebel Moon;

Όταν μια ειρηνική αποικία στην άκρη του γαλαξία δέχεται απειλή από τις στρατιές μιας τυραννικής δύναμης, η Κόρα (Σοφία Μπουτέλα), ένα μυστηριώδες άγνωστο πλάσμα μεταξύ των χωριανών, γίνεται η καλύτερη ελπίδα τους για την επιβίωση.

Έχοντας αναλάβει να βρει εκπαιδευμένους μαχητές που θα τη βοηθήσουν στο απίθανο έργο να τα βάλει με την Κοσμική Μητέρα, η Κόρα συγκεντρώνει μια μικρή ομάδα πολεμιστών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι απ' έξω, αντιστασιακοί, χωρικοί και ορφανά πολέμου από διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι προσβλέπουν στη λύτρωση και την εκδίκηση.

Καθώς η σκιά ενός ολόκληρου Βασιλείου πλησιάζει απειλητικά τα πιο απίθανα φεγγάρια, μια μάχη για τη μοίρα ενός γαλαξία παίρνει μορφή και, στην πορεία, ένας νέος στρατός ηρώων γεννιέται.

Ποιοι είναι στο καστ του Rebel Moon;

Όταν γίνεται σαφές ότι οι απαιτήσεις του Noble για τον Veldt σημαίνουν τον αφανισμό της ειρηνικής αποικίας που κατοικεί εκεί, η Kora επαναστατεί και ξεκινά μια προσπάθεια να στρατολογήσει μαχητές ελευθερίας για τον σκοπό της. Στην πορεία, η Kora συνεργάζεται με μια ομάδα πολεμιστών όπως: ο αγρότης Veldt Gunnar (Michiel Huisman), το ιπποτικό ρομπότ Jimmy (με τη φωνή του βραβευμένου με Όσκαρ, Anthony Hopkins), ο μισθοφόρος Kai (Charlie Hunnam), ο πρώην στρατηγός του Imperium Titus (Djimon Hounsou) , ο πρώην ευγενής Tarak (Staz Nair), η χειρίστρια σπαθιών cyborg Nemesis (Bae Doona), ο πρόσφυγας Milius (E. Duffy) και τα εξεγερμένα αδέλφια Darrian (Ray Fisher) και Devra Bloodaxe (Cleopatra Coleman).

Το Rebel Moon έρχεται επίσης με τις χαρακτηριστικές μάχες του Snyder που σε αγγίζουν στην καρδιά. «Υπάρχουν πολλά όπλα. Είναι μια ταινία δράσης», είπε ο Μπραντ Έλιοτ, ο οποίος βρίσκεται περιτριγυρισμένος από ψεύτικες χειροβομβίδες, μηχανικά όπλα και άλλα. Πώς, λοιπόν, το Rebel Moon θα παντρέψει την πάλλουσα συναισθηματική του καρδιά με τα αυτοθερμαινόμενα ξίφη και τα σφυριά που είναι έτοιμα για μάχη; Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ιστορία που σαρώνει τους γαλαξίες είναι έτοιμη να μας εξηγήσει.

Τι γνωρίζουμε για τους χαρακτήρες του Rebel Moon;

Δυστυχώς, τα ρομπότ όπως ο Jimmy «δυσκολεύονται πολύ με αυτή την πραγματικότητα», είπε ο Snyder. Οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης κατασκευάστηκαν για ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό και τώρα ο Jimmy είναι «κάπως απογοητευμένος» και έχει χάσει τη θέληση του να πολεμήσει. Ευτυχώς, οι άνθρωποι πολεμιστές γύρω του έχουν αρκετή θέληση! Τόση, όσο ολόκληρο το φεγγάρι του Veldt . Ανάμεσα σε αυτούς είναι η άγρια ​​και φιλότιμη Κόρα, ο πανίσχυρος Tarak, η εκδικητική Νέμεσις, ο πρώην μονομάχος Τίτος και ο Gunnar του Huisman.

Τι να περιμένουμε από το Rebel Moon;

Σύμφωνα με τον Dechant, η ταινία «είναι μια μάχη μεταξύ ωμότητας και αρμονίας». Καθώς ο ναύαρχος Noble διασχίζει δυσοίωνα τον γαλαξία, φέρνει την καταστροφή σε πολιτισμούς και ολόκληρους κόσμους. Το Veldt αντιπαραβάλλει τον μηδενισμό του Imperium με την ευγένειά του και την ενσωμάτωσή του με τη φύση. Είναι ένα μέρος για το οποίο αξίζει να παλέψεις», εξήγησε ο Dechant.

Καθώς η Κόρα εγκαταλείπει το υιοθετημένο σπίτι της για να συγκεντρώσει την αταίριαστη ομάδα των ανταρτών της, περιμένετε κάποια σημαντική ανοικοδόμηση του κόσμου. Για παράδειγμα, η πόλη του Πρόβιντενς, υπογραμμίζει την αισθητική μιας πόλης από την Παλιά Αμερικάνικη Δύση για να δημιουργήσει μόνο ένα από τα εντυπωσιακά σκηνικά του Σνάιντερ.

Ο Snyder σκηνοθετεί απλά το Rebel Moon;

Φυσικά και όχι. Ο Σνάιντερ, ο οποίος ήταν ο δημιουργός πίσω από τη ληστεία ζόμπι στο *Army of the Dead και παραγωγός του prequel *Army of Thieves, υπηρετεί επίσης ως διευθυντής φωτογραφίας στο Rebel Moon. Επίσης συνυπογράφει την ταινία. «Για μένα, είναι πιο δύσκολο να μην πυροβολήσω στο Rebel Moon (ως DP). Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο, δεν έχω πραγματικό χρόνο διακοπής και παραμένω συγκεντρωμένος», είπε. «Με κρατάει σε αυτό και είναι πραγματικά διασκεδαστικό».

Υπάρχουν «κούλ» όπλα στο Rebel Moon;

Φυσικά. Η παραγωγός Deborah Snyder ήταν πολύ ενθουσιασμένη όταν έδειχνε τα χέρια της Nemesis, τα οποία έχουν γάντια που συνδέονται με δύο πολύ ιδιαίτερες λεπίδες. «Τα ξίφη της φορτίζουν απο τα χέρια της και γίνονται αυτό το θερμαινόμενο στοιχείο», είπε. «Είναι πραγματικά το κάτι άλλο».

Να είστε έτοιμοι να δείτε τέτοιου είδους φλογερό υλικό σε όλο το Rebel Moon. Ορισμένα όπλα χρησιμοποιούν αυτό που το τμήμα στηρίγματος που αποκάλεσε «φελλούς λάβας». Αυτές οι σφαίρες έχουν βαριά μάζα και καίγονται. «Στοχεύαμε πραγματικά να κάνουμε τα όπλα μας να φαίνονται διαφορετικά», είπε ο Έλιοτ. «Καταλήξαμε σε ολοκαίνουργια μοτίβα και ολοκαίνουργιες ιδέες».

Πόσες πινελιές του Zack Snyder υπάρχουν στο Rebel Moon;

Το μόνο όριο σε αυτήν την απάντηση είναι η δική σας περιέργεια. «Πάντα ασχολούμαι πραγματικά με τα πανό, τις σημαίες, τα δείγματα, γενικά με τα πάντα. Ποια είναι η σημασία τους και φροντίζω πάντα όλα τα γράμματα να είναι σωστά», είπε ο Σνάιντερ. «Θέλω οι νέες γλώσσες και τα αλφάβητα που δημιουργούμε να είναι σωστά και να λένε πραγματικά αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να πουν».

Για το Rebel Moon, οι κινηματογραφιστές δημιούργησαν πολλές ξεχωριστές γλώσσες μαζί με τα αλφάβητα τους, είπε ο Dechant. Σχετικά με το σχεδιασμό παραγωγής, τα στηρίγματα, τα κοστούμια και πολλά άλλα, το πλήρωμα του Rebel Moon δημιούργησε επίσης νομίσματα, μουσικά όργανα, θρησκευτική εικονογράφηση και ιστορίες προέλευσης από το μηδέν.

«Το τμήμα τέχνης δεν με ήξερε τόσο καλά», είπε ο Σνάιντερ. «Και συνειδητοποίησαν: «Ωχ, πρέπει πραγματικά όλα να έχουν μια ιστορία; Και να έχει νόημα, να έχει συμβολικό και παράξενο νόημα;» Και είπα, «Λοιπόν, αυτό θα ήταν ωραίο».

Ως αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας, ο Σνάιντερ είπε ότι η μυθολογία του Rebel Moon «θα έχει πολύ περισσότερα στεροειδή» από τις *Army ταινίες του. Αυτή η ιστορία είναι απλώς μια πιο εκτεταμένη εξερεύνηση ενός νέου σύμπαντος. «Έπρεπε να κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο να βγάζει νόημα», είπε ο Σνάιντερ. «Πιστεύω ότι θα αποδώσει γιατί πιστεύω ότι είναι ικανοποιητικό για τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές το ότι θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά».

Πότε θα ξεκινήσει η προβολή του Rebel Moon στο Netflix;

Ξεκινήστε την περιπέτεια στα μυστήρια του Rebel Moon, από το Rebel Moon — Μέρος Πρώτο: A Child of Fire, όπου θα προβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα του Netflix. Το Rebel Moon Μέρος Δεύτερο: The Scargiver θα ακολουθήσει πολύ σύντομα μετά, με την προβολή του στο Netflix στις 19 Απριλίου , 2024.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις