ΚΟΣΜΟΣ. Η live-action μεταφορά του One Piece είναι έτοιμη να προβληθεί στο Netflix, στις 31 Αυγούστου. Το One Piece είναι η σειρά manga με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και αυτή θα είναι η πρώτη live-action προσαρμογή του franchise. Ένα επικό έπος περιπέτειας στην ανοιχτή θάλασσα, το πρωτότυπο manga ακολουθεί τις περιπέτειες του Luffy, ενός ενθουσιώδους νεαρού άνδρα με μοναδική φιλοδοξία να γίνει Βασιλιάς των Πειρατών.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο με εκατομμύρια παθιασμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, το One Piece είναι μια εκτεταμένη συνεχιζόμενη ιστορία για μια ομάδα ακατάλληλων με όνειρο να ενωθούν για να γίνουν το πιστό πλήρωμα του Luffy, τα Straw Hats.

Η σειρά του Netflix, εκτελεστικής παραγωγής από τον δημιουργό της σειράς Eiichiro Oda, επίσης γνωστό ως Oda-Sensei, ξεκινά από την αρχή της ιστορίας του Luffy, εισάγοντας τους φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο αλλά και το ολοκαίνουργιο κοινό στους live-action προορισμούς των αγαπημένων manga χαρακτήρων. Είτε είστε περίεργοι να έρθετε στο πλοίο για πρώτη φορά είτε είστε ένας μακροχρόνιος θαυμαστής πρόθυμος για περισσότερες λεπτομέρειες, σας έχουμε καλύψει όλους.

Για τους αρχάριους

Τι είναι το One Piece;

Το σύμπαν του One Piece είναι το «πνευματικό παιδί» του Ιάπωνα συγγραφέα και εικονογράφο Eiichiro Oda. Σχεδιασμένο ως μια σειριακή πειρατική περιπέτεια manga, το One Piece έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούλιο του 1997 στο περιοδικό ανθολογίας manga Weekly Shōnen Jump. Με τεράστια αποδοχή από τους αναγνώστες, τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια του One Piece δημιουργήθηκαν και κυκλοφόρησαν τελικά τον Δεκέμβριο του 1997. Από τότε, έχουν δημιουργηθεί 105 τόμοι με ιστορίες One Piece (και συνεχίζουν!) , όλα γραμμένα και εικονογραφημένα από τον Oda-Sensei.

Το 1999, η Toei Animation παρήγαγε μια σειρά κινουμένων σχεδίων ONE PIECE 2D βασισμένη στο έργο του Oda-Sensei. Αυτό έφερε στη ζωή τον Luffy και τους πειρατές με τα ψάθινα καπέλα με έναν πολύχρωμο τρόπο που επαναλάμβανε την ιστορία της καταγωγής τους. Έδωσε στους αφοσιωμένους αναγνώστες του One Piece μια ελαφρώς διαφορετική αντίληψη για τα βιβλία και ήταν μια ευκαιρία να προσελκύσουν και μη αναγνώστες και θαυμαστές των anime. Τώρα πια μπορεί να υπερηφανευτεί για 20 σεζόν με πάνω από 1.000 επεισόδια περιπέτειας με τον Luffy και ένα τεράστιο σύνολο χαρακτήρων.

Ο κόσμος του One Piece έχει επεκταθεί και σε θεατρικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Από τον Μάρτιο του 2000, υπήρξαν 15 ταινίες που προσθέτουν πρωτότυπες ιστορίες στη μυθολογία ή αναμιγνύουν υπάρχουσες ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη. Για τους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η Bandai έχει δημιουργήσει 40 διαφορετικούς τίτλους βιντεοπαιχνιδιών σε όλο τον κόσμο και οι χαρακτήρες του One Piece έχουν εμφανιστεί στα βιντεοπαιχνίδια Shōnen Jump.

Ποιος είναι ο Eiichiro Oda;

Στον κόσμο των εκδόσεων, ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ παραμένει ο «Μεγαλύτερος Όλων των Εποχών» με τις περισσότερες πωλήσεις, με πωλήσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων. Αλλά βρίσκεται μόνο στην 9η θέση σε αυτή τη λίστα, και στο Νο. 10 είναι ο Eiichiro Oda. Το One Piece έχει πουλήσει βιβλία αξίας 516,5 εκατομμυρίων, καθιστώντας τον τον μοναδικό συγγραφέα και εικονογράφο manga που κατατάσσεται στο Top 10. Ως εκ τούτου, έχει κερδίσει τη διάκριση ως ένας από τους δημιουργούς manga με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία των εκδόσεων. Με 105 ξεχωριστούς τόμους ιστοριών One Piece, ο Oda-Sensei είναι ο σπάνιος δημιουργός manga που παρέμεινε μια μοναδική δημιουργική φωνή που χαράσσει μια συνεχιζόμενη, σειριακή μυθολογία. Σκοπεύει να το συνεχίσει μέχρι το 2025.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός που ακόμη και οι μακροχρόνιοι θαυμαστές του Oda-Sensei μπορεί να μην γνωρίζουν: Πάντα ήθελε το One Piece να προσαρμοστεί σε μια ζωντανή σειρά. Διάφορες δημιουργικά λανθασμένες κινήσεις και αναπτυξιακά αδιέξοδα καθυστέρησαν αυτή την προσπάθεια έως ότου το Netflix συνεργάστηκε με τον εκδότη Shueisha και τα Tomorrow Studios για να φέρουν τον Luffy και το εκλεκτικό πλήρωμά του από κλέφτες, μαχητές και ονειροπόλους στον πραγματικό κόσμο.

Ως εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, o Oda-Sensei συμμετείχε συμμανντικά και έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο σε όλες τις πτυχές της εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του casting, της μετα-παραγωγής και της βελτίωσης του τόνου με ένα επίπεδο λεπτομέρειας ειδικών. Συνεργάζεται στενά με τους εκτελεστικούς παραγωγούς και τους showrunner σειρών Matt Owens και Steven Maeda, και τους εκτελεστικούς παραγωγούς Marty Adelstein και Becky Clements από τα Tomorrow Studios. Η σειρά είναι μια συνεργασία όπου ο αρχικός δημιουργός υφαίνεται στο ύφασμα μιας ομάδας προσαρμογής, η οποία διασφαλίζει ότι οι παγκόσμιοι θαυμαστές του manga και του anime θα δουν μια ζωντανή σειρά που ταιριάζει με τις δημιουργικές προθέσεις του αρχικού manga του Oda-Sensei.

Συμμετέχει o Oda στη διασκευή;

O Oda είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς και έστειλε μια προσωπική επιστολή τον Μάιο, συζητώντας τη συνεργασία και διαβεβαιώνοντας τους θαυμαστές ότι η παραγωγή «καίγεται από πάθος».

Γιατί το One Piece είναι τόσο ξεχωριστό για τους θαυμαστές;

Το One Piece είναι μια θρυλική αποστολή στην ανοιχτή θάλασσα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ο Λούφι είναι ένας νεαρός τυχοδιώκτης που λαχταρούσε μια ζωή ελευθερίας από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκινά από το μικρό του χωριό του σε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει τον θρυλικό θησαυρό, One Piece και να γίνει ο Βασιλιάς των Πειρατών! Αλλά για να βρει το απόλυτο έπαθλο, θα χρειαστεί να συγκεντρώσει το πλήρωμα που πάντα ήθελε πριν βρει ένα πλοίο για να πλεύσει, να ψάξει κάθε εκατοστό στις απέραντες γαλάζιες θάλασσες, να ξεπεράσει τους πεζοναύτες και να ξεπεράσει τους επικίνδυνους αντιπάλους σε κάθε στροφή.

Η καρδιά και η ψυχή της ιστορίας είναι ο Luffy (Iñaki Godoy) και το φασαριόζικο πλήρωμά του που αποτελείται από ταλαντούχους αταίριαστους που ονομάζονται Straw Hats. Ο Roronoa Zoro (Mackenyu) είναι ο φιλόδοξος αλλά φυλαγμένος ξιφομάχος. Η Nami (Emily Rudd) είναι μια κλέφτης που κρατά τα μυστικά της κρυφά. Ο Usopp (Jacob Romero) είναι ένας ακόμη ονειροπόλος με την περιπέτεια χαραγμένη στην καρδιά του. Και ο Sanji (Taz Skylar) είναι ένας επιδέξιος μάγειρας και γοητευτικός κατεργάρης. Μαζί, ενσαρκώνουν αυτό που είναι το One Piece: τη δύναμη της επίτευξης των ονείρων και τον δεσμό μεταξύ της ασυμβίβαστης οικογένειας και του nakama (στενούς φίλους) που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες μαζί.

Οι θαυμαστές του One Piece θεωρούν ήδη τους εαυτούς τους ως «Ψάθινα Καπέλα» και αυτή η σειρά θα είναι ακόμη μια ευκαιρία για να καλωσορίσουμε μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα ομοϊδεατών ονειροπόλων από όλα τα κοινωνικά στρώματα για να ενταχθούν στο πλήρωμα του Luffy.

Ποιος άλλος είναι στο καστ;

Το πρόσθετο καστ περιλαμβάνει τους Vincent Regan, Ilia Isorelýs Paulino, Morgan Davies, Aidan Scott, Langley Kirkwood, Jeff Ward, Celeste Loots, Alexander Maniatis, McKinley Belcher III, Craig Fairbrass, Steven Ward και Chioma Umeala.

Για τους φανατικούς θαυμαστές

Γιατί να γίνει μια live-action προσαρμογή του One Piece τώρα;

«Τότε, πριν από 26 χρόνια, όταν ξεκίνησα το One Piece, δεν ήταν εποχή οπου ένα τέτοιο manga μπορούσε να γίνει ταινία», είπε ο Oda. «Ωστόσο, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πραγματική τεχνολογία των CG και VFX άρχισε να βελτιώνεται και κατέστη δυνατή η οπτικοποίηση σε οτιδήποτε. Είχα δει πολλά τέτοια πράγματα, οπότε αποφάσισα να κάνω το βήμα, σκεπτόμενος ότι αν μπορούσα να έχω ένα πραγματικά αξιόπιστο προσωπικό, θα μπορούσα να κάνω με κάποιο τρόπο μια ταινία».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία σας όταν κάνατε το live-action του One Piece;

«Πραγματικά η μεγαλύτερη ανησυχία μου για το live-action ήταν αν θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιον σαν τον Luffy. Είδα λοιπόν πολλά βίντεο από διάφορες οντισιόν και όταν βρήκα τον Ινάκι, γέλασα λίγο».

Γιατί ο Iñaki είναι ο τέλειος Luffy;

«Είσαι σαν το άτομο που ζωγραφίζω στο manga μου», είπε η Oda στον Godoy κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο στούντιο του πρώτου. «Σκέφτηκα διαισθητικά, «Αυτός είναι ο Λούφι». Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλον εκτός από εσένα, μέχρι στιγμής. Είμαι τόσο ευγνώμων που γεννήθηκες και μοιάζεις τόσο με τον Λούφι».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις