Σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουμε μια αυξημένη συχνότητα ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα συχνά να γίνονται διακοπές ρεύματος.

Σε περίπτωση που έχουμε φύγει διακοπές αν έχει γίνει διακοπή ρεύματος στο σπίτι μας δεν πρόκειται να το μάθουμε.

Κάτι τέτοιο μπορεί να να προκαλέσει απόψυξη και φθορά των τροφίμων που αποθηκεύονται στον καταψύκτη.

Στο πιο κάτω βίντεο για να μάθουμε εάν αυτά τα είδη διατροφής είναι τόσο παγωμένα όσο τα αφήσαμε, χρησιμοποιούμε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγουμε από το σπίτι: γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με νερό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει, τοποθετούμε ένα νόμισμα στην κορυφή, αναφέρει το House Digest.

Αν βρούμε το νόμισμα στο κάτω μέρος του κυπέλλου, όταν επιστρέψουμε μετά από πολλές μέρες διακοπών, θα πρέπει να πετάξουμε όλο το φαγητό αμέσως.

Σημαίνει ότι το ψυγείο είχε μείνει χωρίς ρεύμα αρκετές ώρες με αποτέλεσμα το φαγητό μας να ξεπαγώσει και να ξαναψυχθεί. Εάν το κέρμα βρίσκεται στην κορυφή, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και το φαγητό μας είναι τόσο καλό όσο όταν το πρωτοβάλαμε στην κατάψυξη.

Αν το νόμισμα βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι το ρεύμα κόπηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και τα περισσότερα από τα είδη διατροφής σας είναι μάλλον ακόμα φρέσκα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις