ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης το «3ο Sparta Garden Museum Festival». Οι νέες ημερομηνίες ανακοινώθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 19:00 έως τις 23:30.

«Πρόσωπα: Η αποτύπωση των συναισθημάτων»

Στη φετινή διοργάνωση, η ομαδική εικαστική έκθεση έχει τίτλο «Πρόσωπα: Η αποτύπωση των συναισθημάτων». Πάνω από είκοσι τοπικοί καλλιτέχνες και εικαστικοί, αποτυπώνουν στις δημιουργίες τους τη χαρά, το δάκρυ, τον πόνο, τη λύπη και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα. Την έκθεση θα πλαισιώσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα του «3ου Sparta Garden Museum Festival»

  • Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

19:15 – «Συναισθηματικά αποτυπώματα», θεατρικό δρώμενο με την Τριαντάφυλλη Μουζάκη.

Η ηθοποιός Τριαντάφυλλη Μουζάκη συστήνεται επί σκηνής με το συναίσθημα και καλείται να περισυλλέξει κάθε αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω της αυτή η γνωριμία, ώστε να καταλάβει από που πηγάζει. Εμείς δημιουργούμε το συναίσθημα ή αυτό μας πλάθει;

20:00 – Εγκαίνια Έκθεσης – Παρουσίαση Καλλιτεχνών

21:15 – Μουσική παράσταση «Τραγούδια επί σκηνής»

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Κωνσταντίνος Φάμης δυο καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία στα θεατρικά αλλά και μουσικά δρώμενα της χώρας, ξανασυναντιούνται στη σκηνή σε μια πολύ ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Με τον εξαιρετικό Τάκη Φαραζή στο πιάνο, οι δυο ηθοποιοί ζωντανεύουν τα πιο γνωστά τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πρώτη φορά σε θεατρικές παραστάσεις. Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» μπερδεύεται με την «Όμορφη πόλη» και δημιουργεί ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι συναισθημάτων.

  • Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

20:30 – Βράβευση Λακώνων Πνευματικών Δημιουργών και Ανθρώπων

Θα τιμηθούν συμβολικά άνθρωποι που έχουν συμβάλει στην «άνθιση» του πολιτιστικού πλούτου τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της χώρας. Ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν τις ανησυχίες και τις γνώσεις τους σε όλους εμάς μέσα από τα έργα τους.

21:30 – Συναυλία με το συγκρότημα «Gadjo Dilo»

Οι «Gadjo Dilo» είναι μια παρέα μουσικών που παντρεύει της gypsy jazz και swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού και πολύ περισσότερο είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Σε όλες τις εκδηλώσεις υπάρχει ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις