ΤΑΙΝΙΕΣ. Στο Dear Child, μια υπόθεση αγνοουμένων 13 ετών ανοίγει ξανά με εκπληκτικές και δραματικές στροφές. Ξεκινά όταν μια άγνωστη γυναίκα παρασύρεται από ένα αυτοκίνητο σε ένα γερμανικό δάσος μέσα στη νύχτα. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στα έκτακτα περιστατικά έχουν πολλές ερωτήσεις. Μόλις αρχίσουν να μιλούν με το παράξενο κορίτσι που τη συνοδεύει στο ασθενοφόρο, το μυστήριο γίνεται πιο βαθύ και πιο επείγον.

Βασισμένο στο ομότιτλο διεθνές μυθιστόρημα μπεστ σέλερ, το Dear Child (πρωτότυπος γερμανικός τίτλος Liebes Kind) ξετυλίγει την σασπένς ιστορία του σε έξι επεισόδια. Είναι τόσο τεταμένο όσο το Gone Girl, ενώ το κλειστοφοβικό σενάριο που μοιάζει με μπουντρούμι που περιγράφει το κοριτσάκι (Naila Schuberth) στο σπίτι θυμίζει το Room. Στο Dear Child, όλοι οι στριφογυριστοί δρόμοι και τα τοπία φαίνεται να οδηγούν πίσω σε αυτό το σκοτεινό δάσος ή μήπως όχι;

Ποιοι είναι στο καστ του Dear Child;

  • Kim Riedle (Skylines, Back for Good) ως Λένα
  • Hans Löw (I’m Your Man, Toni Erdmann, In My Room) ως Gerd Bühling, αξιωματικός της CID που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση των αγνοουμένων της Lena Beck πριν από 13 χρόνια
  • Naila Schuberth (Bird Box: Barcelona, ​​Blackout) ως Hannah, η 12χρονη κόρη της Lena
  • Sammy Schrein (German Crime Story: Gefesselt) ως Jonathan, ο 8χρονος γιος της Lena
  • Justus von Dohnányi (Downfall, The Experiment, We Are Next of Kin) ως Matthias, ο πατέρας της Lena
  • Julika Jenkins (Vitus, Dark, Tatort) ως Karin, μητέρα της Lena
  • Haley Louise Jones (Paradise, Bones and Names, Ivie wie Ivie) ως Aida Kurt, αστυνομικός

Ο συν-σεναριογράφος και συν-σκηνοθέτης Julian Pörksen είπε στο Die Woche του Netflix, «Όλοι αυτοί είναι κατεστραμμένοι χαρακτήρες: άνθρωποι που έχουν πληγεί σοβαρά από ένα έγκλημα και το αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά. Ο δράστης είναι συχνά το επίκεντρο τέτοιων σειρών και δοξάζεται ως μια μυστηριώδης, σκοτεινή δύναμη. Αυτό δεν συμβαίνει με αυτή τη σειρά. Και υπάρχει ένας κεντρικός χαρακτήρας που είναι εξαιρετικός από κάθε άποψη. Ένα κορίτσι που έχει μια ιδιαίτερη άποψη για τον κόσμο, έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλάει, να σκέφτεται και να βιώνει».

Τι συμβαίνει στο Dear Child;

Παγιδευμένοι σε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα, η Lena (Kim Riedle), η 12χρονη Hannah (Naila Schuberth) και ο 8χρονος Jonathan (Sammy Schrein) είναι απομονωμένοι από τον έξω κόσμο. Οι μέρες και οι νύχτες τους διέπονται από ένα αυστηρό πρόγραμμα, με το φαγητό να επιλέγεται από τον πατέρα των παιδιών. Κάθε φορά που μπαίνει στη φυλακή-δωματίο τους και οι τρεις τους πρέπει να παραταχθούν και να απλώσουν τα χέρια τους για να αποδείξουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Υπαγορεύει και υπακούουν!

Αυτό γίνεται μέχρι το βράδυ που η Λένα, καταφέρνει να δραπετεύσει, φορώντας μόνο ένα νυχτικό. Δεν φτάνει ωστόσο πολύ μακριά. Ένα ατύχημα, οπου την χτύπησαν και την εγκατέλειψαν, την αφήνει βαριά τραυματισμένη. Καθώς μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, συνοδεύεται από τη Hannah, η οποία είναι αλώβητη αλλά αρχίζει να αποκαλύπτει μερικές ανησυχητικές, κατακερματισμένες ιστορίες από τη ζωή τους στο σπίτι. Οι νοσοκόμες ειδοποιούν την αστυνομία και ξαφνικά ένας άλλος ερευνητής, μιας υπόθεσης αγνοουμένων 13 ετών είναι έτοιμος να ανοίξει ξανά τους φακέλους. Τι συνέβη στη Λένα Μπεκ τόσα χρόνια πριν; Ήταν στο έλεος του απαγωγέα της όλο αυτό το διάστημα;

Όπως είπε ο συμπαραγωγός Friederich Oetker στο Netflix: «Βρήκα το μοτίβο της εσωτερικής και της εξωτερικής φυλακής ιδιαίτερα ενδιαφέρον: Ακόμα κι αν καταφέρεις να αποδράσεις, παίρνεις την εσωτερική σου φυλακή μαζί σου. Πρέπει να απελευθερωθείς από αυτό». Ο συμπαραγωγός Tom Spiess πρόσθεσε: «Όλοι οι χαρακτήρες αφηγούνται με την εσωτερική τους φωνή, ας πούμε έτσι, από την εσωτερική τους φυλακή, ενώ η οπτική γωνία αλλάζει. Και βρήκαμε το θέμα σχετικό: Πρόκειται για την οικογένεια».

«Το Dear Child είναι διαφορετικό στο ότι η ιστορία αφηγείται από την οπτική γωνία του θύματος, ποτέ από την οπτική γωνία του δράστη», είπε η σκηνοθέτις και επικεφαλής σεναριογράφος Isabel Kleefeld σε μια συνέντευξη στο Die Woche. «Αυτό ήταν επίσης κάτι ξεχωριστό για το μυθιστόρημα, το οποίο μας έλκυε πολύ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις