ΣΠΑΡΤΗ. H Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά στον ανακαινισμένο χώρο της μαθήματα φωτογραφίας συνολικής διάρκειας 22 ωρών. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (πεζόδρομος Κλεομβρότου 50) από έμπειρα μέλη της Λέσχης.

Το φωτογραφικό εργαστήριο αφορά τόσο αρχάριους όσο και προχωρημένους στην τέχνη της φωτογραφίας, καθώς ο καθένας θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα με τις ελλείψεις ή τη φωτογραφική εμπειρία και γνώση που έχει. Η ύλη καλύπτει αισθητικά και τεχνικά θέματα της φωτογραφίας.

Οι άξονες του εργαστηρίου

Το εργαστήριο είναι προσαρμοσμένο στη δημιουργική φωτογραφία και θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες:

1ος άξονας: Τεχνικό μέρος. Αναφέρονται τύποι φωτογραφικών μηχανών, προγράμματα και ανάλυση εικόνας, φακοί και δυνατότητες τους, φωτογραφικός εξοπλισμός, χειρισμός φωτογραφικής μηχανής, ρυθμίσεις κατά τη λήψη για το καλύτερο αποτέλεσμα, φωτομέτρηση, εστίαση, οργάνωση και αποθήκευση αρχείου κτλ.

2ος άξονας: Αισθητικό μέρος: Θα αναλυθούν αισθητικά θέματα που αφορούν τα είδη φωτογραφίας, τη δυναμική της εικόνας, τη φόρμα, τον φωτισμό, την επιλογή θέματος, τη λήψη, το καδράρισμα και τη σύνθεση. Παρουσίαση του έργου διάσημων φωτογράφων και του τρόπου που αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία.

Διάρκεια μαθημάτων

Η συνολική διάρκεια των μαθημάτων είναι 22 ώρες (10 ώρες τεχνικά θέματα φωτογραφίας, 8 ώρες αισθητική της φωτογραφίας, και 4 ώρες πρακτική). Οι συνεδρίες θα διαρκούν 2 ώρες και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη τις ώρες 19:00 – 21:00. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Κόστος μαθημάτων

Το συνολικό κόστος των μαθημάτων ανά συμμετέχοντα ανέρχεται σε 50 € με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης της Λέσχης.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνίας εγγραφής.

Εγγραφές και πληροφορίες: Τηλ 6936508304 & 6972038522, email: lefospartis@gmail.com, τη Δευτέρα 23/10/2023 τις ώρες 20:00 – 22:00, καθώς και την Τετάρτη 25/10/2023 τις ώρες 19:00 – 21:00 στην αίθουσα της ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Κλεομβρότου 50, Σπάρτη).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις