ΚΟΣΜΟΣ. Η 28η Οκτωβρίου 1892 θεωρείται σημαδιακή ημερομηνία για το είδος, επειδή στο Παρίσι προβλήθηκε η δεκαπεντάλεπτη ταινία του Εμίλ Ρενό «Ο φτωχός κλόουν», που θεωρείται η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Καθιερώθηκε το 2002 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Δημιουργών Κινουμένου Σχεδίου (ASIFA), μιας οργάνωσης εταίρου της UNESCO.

¡Pobre Pierrot! (στα γαλλικά, Pauvre Pierrot!) είναι μια γαλλική ταινία με σχέδια κινουμένων σχεδίων του Émile Reynaud που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1892 στο Μουσείο Grévin στο Παρίσι και προβαλλόταν συνεχώς μέχρι τον Φεβρουάριο του 1894 στο οπτικό θέατρο, σύστημα κινηματογραφικών ταινιών, που εφευρέθηκε από τον συγγραφέα , πρόβαλα ένα φιλμ σε μια ημιδιαφανή οθόνη που πέρασε μπροστά από μια φωτεινή πηγή εξοπλισμένη με σύστημα βίντεο.

Η ιστορία ξεκίνησε μια κωμική ιστορία μεταξύ των χαρακτήρων που εκδόθηκαν από την ιταλική Commedia dell'Arte: Arlequín, Pierrot και Colombina. Οι πρωταγωνιστές βασίζονται στον έρωτα της Colombina, οπότε αυτό ήθελε να κάνει ο Pierrot και τελείωσε στο τέλος με τον έρωτα του Arlequín.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις