Κουνέλι στιφάδο
Υλικά:
• 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
• 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
• ½ φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
• 8 σκελίδες σκόρδο
• ½ ή ¼ του τσαγιού ξύδι
• 4 ώριμες ντομάτες
• 2 φύλλα δάφνης
• θαλασσινό αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κουνέλι. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σε τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.