Το σύμπαν του Star Wars είναι κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας στέλνοντας τη φαντασία μας στο διάστημα εδώ και πολλά χρόνια. Το κινηματογραφικό έπος του Indiana Jones δημιούργησε φανατικούς των εξερευνήσεων, ενώ πρόσφατα η Barbie προκάλεσε φρενίτιδα σε εκατομμύρια κοριτσιών.

Σε όποια δεκαετία και να μεγάλωσε κάποιος στα ’70s, τα ’80s, τα ’90s ή στη νέα χιλιετία, σίγουρα έχει υπάρξει κάποια ταινία, κόμικ ή video game που σημάδεψε την παιδική του ηλικία. Τώρα λοιπόν, το AthensCon, η τριήμερη γιορτή της ποπ κουλτούρας, ξυπνάει το παιδί μέσα μας και αφυπνίζει το ενδιαφέρον μας σε ένα μοναδικό φεστιβάλ. Πρόκειται για το πρώτο πραγματικά μεγάλο φεστιβάλ του είδους του στη χώρα μας, με άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού και επιστρέφει για έβδομη χρονιά.

Όλοι οι ήρωες που αγαπήσαμε θα μας περιμένουν για μοναδικές εμπειρίες, καθώς κατά τη διάρκεια του AthensCon θα γνωρίσουμε κουλτούρες πολλών και διαφορετικών χωρών, θα δούμε εκθέσεις, θα πάρουμε μέρος σε παιχνίδια και εργαστήρια, και θα αποκτήσουμε καινούργια κομμάτια για τη συλλογή μας. Και επειδή οι ασχολίες και τα χόμπι που πηγάζουν από την ποπ κουλτούρα δεν έχουν όριο ηλικίας, μπορούμε να πάμε είτε πάμε μόνοι, με την παρέα ή την οικογένειά μας, είτε είμαστε νέοι ή μεγαλύτεροι.

Τρεις ημέρες διασκέδασης

Στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου λοιπόν, το Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), θα γεμίσει με αγαπημένους ήρωες, χαρακτήρες από ταινίες, βιβλία, κόμικς και video games, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς.

Θα γνωρίσουμε από κοντά τον Eric Roberts με τις 700+ συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες, τον Elia Toufexi που παίζει τον «κακό» στην νέα σεζόν του Star Trek Discovery, τη συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics του Thor την Torrun Grossbek και τον Adam Kubert, σχεδιαστή των Spider-Man & Wolverine. Επιπλέον τον Greg Cappulo σχεδιαστή του Spawn και Batman, την Chrissy Mourns Cosplay με τους 1 εκατομμύριο followers της, αλλά και τους Greg Capullo, Pere Perez, Jorge Fornes, Sabine Rich, Cervasio, Cary Nord, Luca Laca Montagliani και τον δικό μας Δημήτρη Πατέλη.

Ακόμη, 90 σκιτσογράφοι / εικονογράφοι από τη χώρα μας, γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο, αλλά και νέοι έτοιμοι να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους θα είναι εκεί και μάλιστα θα πωλούνται έργα τους υπογεγραμμένα από τους ίδιους. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με όλους τους αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

Πρώτα απ΄ όλα θα βιώσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία StarWars. Στο κεντρικό booth, στην arena του convention θα υπάρχει το διαδραστικό Tie Fighter cockpit όπου μπορούμε να μπούμε και να κάνουμε διαγαλαξιακές μάχες (Star Wars Squadrons). Στην άλλη πλευρά του booth έχει τοποθετηθεί το Hero Tie Fighter (6μ x 6μ x 6μ) που θα λειτουργεί ως photo opportunity για όλους τους επισκέπτες.

Για τους φαν του Indiana Jones στην κεντρική είσοδο, στο άνω διάζωμα, θα βρούμε ένα σκηνογραφικό booth εμπνευσμένο από την εμβληματική σκηνή του «Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark», όπου ο θρυλικός ήρωας αναγκάζεται να τρέξει για να ξεφύγει από έναν τεράστιο βράχο που τον κυνηγάει. Ποιος θα χάσει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί ως νέος Indy;

Στον κάτω χώρο θα υπάρχει το εντυπωσιακό κουτί – συσκευασία της Barbie με 2.50μ ύψος, μια καταπληκτική ιδέα για υπέροχες φωτογραφίες. Από αυτή τη γιορτή δεν μπορεί να λείψει κανείς!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Athens con εδώ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις