ΚΟΣΜΟΣ. Ένα διασκεδαστικό «γεγονός» μπορεί να σταλεί με μήνυμα σε έναν φίλο ή να γίνει η αρχή μια συζήτησης με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Από περίεργους νόμους έως τυχαίες ιστορικές λεπτομέρειες, αυτά τα ενδιαφέροντα, δροσερά και εντελώς εκπληκτικά «γεγονότα» θα συναρπάσουν εσάς και τους φίλους σας!

Ακολουθεί μια λίστα από 10 «γεγονότα» που είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζατε:

  1. Η Αλάσκα έχει περισσότερα ελάφια caribou από ότι ανθρώπους.
  2. Οι άνθρωποι ασχολούνται με την οδοντιατρική από το 7000 π.Χ., γεγονός που καθιστά τους οδοντιάτρους ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα.
  3. Η πρώτη τεκμηριωμένη ταινία μεγάλου μήκους γυρίστηκε στην Αυστραλία το 1906.
  4. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χειρουργοί εκπαιδεύτηκαν για να μπλοκάρουν τις κραυγές του ανθρώπινου πόνου.
  5. Από το 1953 έως το 1957, το Today Show του NBC είχε συν-παρουσιαστή έναν χιμπατζή ονόματι J. Fred Muggs. Υπολογίζεται ότι έφερε στο δίκτυο περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.
  6. Τα μήλα, τα ροδάκινα και τα σμέουρα είναι όλα μέλη της οικογένειας των τριαντάφυλλων.
  7. Υπάρχει μια γεωκρύπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που τοποθετήθηκε το 2008. Έκτοτε την έχουν επισκεφθεί τέσσερις φορές διαφορετικοί αστροναύτες.
  8. Οι κάτοικοι του Καναδά, τρώνε περισσότερα μακαρόνια με τυρί (mac & cheese) από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο.
  9. Η Σκωτία ήθελε να αντιγράψει τον Παρθενώνα, μεγαλύτερο αλλά και φθηνότερο, το 1826. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τώρα ονομάζεται «Scotland’s Disgrace».
  10. Ένας Γάλλος στρατηγός, χάρισε στον Τζον Κουίνσι Άνταμς έναν αλιγάτορα ως κατοικίδιο. Ο Άνταμς το κράτησε μέσα σε μια από τις μπανιέρες του Λευκού Οίκου και του άρεσε ιδιαίτερα να το επιδεικνύει.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις