Η σχέση και η επαφή μου (μας) με τα αυτοδιοικητικά της Σπάρτης είναι πλέον διαχρονική και συνεχής. Σε βαθμό που να μπορώ να ισχυριστώ ότι γνωρίζω, όχι μόνον τα εμπρός από τα φώτα αλλά και τα πίσω απ’ αυτά.

Αλήθεια είναι ότι σπάνια δημοτικές αρχές και δημοτικά συμβούλια έχουν απαξιώσει τον Τύπο της Σπάρτης. Ίσως γιατί αρκετές φορές ο Τύπος είναι αυτός που αναδεικνύει θέματα, προλαμβάνει καταστάσεις, υποδεικνύει λύσεις και προσφέρει υπηρεσίες για το κοινό καλό.

Ειδικά η δημοσιογραφική ομάδα του Notospress, εδώ και χρόνια, έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Δημοτική Αρχή Σπάρτης. Πότε με θετική γραφή, πότε με καταγγελτική, ενίοτε με προτάσεις και κάποτε με αποκαλύψεις έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του. Δεν είναι τυχαία η σταθερή πρωτιά του σε όλη την Πελοπόννησο.

Πρόσφατα, ρεπορτάζ του Notospress αφύπνισε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, απερχόμενα και επερχόμενα, σχετικά με την υπόθεση του αεροδρομίου της Σπάρτης. Στοιχεία και αναφορές που έδειξαν ποια πραγματικά είναι η κατάσταση γύρω από υποψήφιο επιχειρηματία και εταιρεία που ήθελε να προχωρήσει σε επένδυση στο αεροδρόμιο.

Τα ρεπορτάζ του Notospress έγιναν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των αιρετών ώστε η υπόθεση αυτή να σταματήσει εγκαίρως και ο δήμος να αποφύγει μια περιπέτεια ακόμα.

Εκείνες τις ημέρες, το τηλέφωνο μου (μας) δεν σταματούσε από αιρετούς που έδιναν συγχαρητήρια, ενέκριναν, συνυπέγραφαν και αξιοποιούσαν τα ρεπορτάζ του Notospress.

To απόγευμα της 31η Ιανουαρίου 2024, δηλαδή 50 ημέρες μετά, ο τέως δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, από την μοναδική έδρα που κατέχει ο συνδυασμός του, αφού κατάφερε μόνον 5% στις εκλογές, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αυτά «τενεκεδίστικα», «τενεκεδοάρθρα». Με τον Πέτρο Δούκα δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι προβλέψιμος, ξεπερασμένος και φυσικά πάντα ασαφής και συγχυσμένος. Άλλωστε δε ζημιώνει μόνον τον Τύπο, ζημίωσε και το κόμμα του και τον δήμο Σπάρτης.

Όμως εντύπωση προκαλεί η στάση και η (μηδενική) αντίδραση των επικεφαλής των άλλων Παρατάξεων αλλά και δημοτικών συμβούλων στο άκουσμα αυτών των χαρακτηρισμών.

Κύριοι εκπρόσωποι των Σπαρτιατών στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν γνωρίζετε καλύτερα από τον κάθε έναν ότι τα δημοσιεύματα για το αεροδρόμιο όχι μόνον ήταν ορθά και έγκαιρά αλλά σε κάποιο βαθμό υποκαθιστούσαν την δικής σας αδυναμία, αιφνιδιασμό και δειλία, πως δέχεστε από το δημόσιο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σας τέτοιους χαρακτηρισμούς και δεν αντιδράτε; Αντιδράτε για τόσα άλλα κωμικοτραγικά…

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο ρόλος σας ως αιρετοί; Να ψηφίζετε θέματα, να μεταφέρετε αιτήματα και να διαφωνείτε με τους απέναντι; Γνωρίζετε ποια είναι η στοιχειώδης βάση της Δημοκρατίας; Η εντιμότητα έναντι των πολιτών, πόσο μάλλον έναντι των λειτουργών της ενημέρωσης.

Η στάση Δούκα χαρακτηρίζει πλέον όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και δυστυχώς καταδεικνύει ότι μάλλον δεν είστε άξιοι των υπηρεσιών που συχνά προσφέρει ο Τύπος καλύπτοντας κενά, αδυναμίες, απουσίες και υπεκφυγές σας.

Στη Σπάρτη εδώ και 5-6 χρόνια ακούγαμε για έναν αυτοδιοικητικό τενεκέ, απαστράπτοντα γεμάτον με «χρυσές λίρες». Τελικά ο τενεκές αυτός ήταν άδειος και θορυβώδης…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις