Απ’ ότι φαίνεται ο τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υποσχέθηκε πολλά στους πολίτες της Πελοποννήσου σε μια περίοδο που ήξερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, που προφανώς γνώριζε ότι δεν είναι όλα εφικτά και βεβαίως, έχοντας ακούσει σοβαρές προειδοποιήσεις στο περιφερειακό Συμβούλιο από φωνές όπως της Ντίνας Νικολάκου, από την παράταξη Τατούλη, ότι κάποια είναι αδύνατα.

Σήμερα, κι ενώ ο νέος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα (του άφησε μόνον αποκόμματα από κορδέλες εγκαινίων), μαθαίνουμε ότι Προγραμματικές Συμβάσεις που είχε υποσχεθεί ο Π. Νίκας σε δήμους, πάσχουν. Παράδειγμα η Προγραμματική που αφορά στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης (420.000€).

Θα δούμε το επόμενο διάστημα δημάρχους να εκπλήσσονται και Δημοτικά Συμβούλια να ενίστανται εξ αιτίας των υποσχέσεων που, όπως λένε οι πέριξ του Διοικητηρίου Πελοποννήσου, είχαν ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθούν. Προγραμματικές συμβάσεις πάνω στις οποίες οι δήμοι στήριξαν όχι μόνον το Πρόγραμμά τους αλλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και τις δεσμεύσεις τους.

Ο Παναγιώτης Νίκας διαμόρφωσε λοιπόν ένα «ευχάριστο» κλίμα, παραμονές εκλογών, το οποίο σήμερα είναι αντιστρόφως ανάλογο δεδομένου ότι οι τότε αντιπεριφερειάρχες είναι και σήμερα στις θέσεις τους έχοντας μάλιστα λάβει νέα εντολή από τους πολίτες να διοικήσουν χρηστά.

Οι συνέπειες λοιπόν έρχονται και πέφτουν πάνω στο «σβέρκο» του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού ο οποίος αν καταγγείλει στην ουσία καταγγέλλει τους συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες, αν αγνοήσει θα το χρεωθεί και μόνον αν βρει λύσεις θα μπορεί να σταθεί μπροστά στους πολίτες χωρίς την υποχρέωση να απολογηθεί, πριν την ώρα του, για όσα στέλεχος της ΝΔ επέφερε.

Δυστυχώς, για τον Δημήτρη Πτωχό αλλά και για τον πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο νέος Περιφερειάρχης πολιτεύθηκε σε μια εκλογική περιφέρεια όπου ο κύριος αντίπαλός του ήταν ο ομοαίματος και κάτοχος της περιφερειακής εξουσίας Παναγιώτης Νίκας που φεύγοντας επιβεβαίωσε ότι τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι περισσότερο επικίνδυνα από τα αντίπαλα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις