Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και αυτά. Σε μια εποχή όπου η παρακμή κάθε συστημικού πόρου και πόλου αποδίδει απορρύθμιση, απόκλιση, αποσυντονισμό, απραξία, απάθεια, απειρία και απείθεια, είναι αναμενόμενες οι επιθέσεις στα ΜΜΕ.

Δημόσιοι λειτουργοί, δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, κ.α. την ώρα που το κτήνος των social βρυχάται και σαρώνει ό,τι βρει μπροστά του, βρίσκουν ως καταφυγή τους την άσκηση δίωξης με μηνύσεις αλλά και αγωγές κατά ΜΜΕ που χαρακτηρίζονται είτε τοπικά είτε περιφερειακά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτές οι υποθέσεις ακόμα και αν καταλήξουν στο ακροατήριο, βρίσκουν τον Τύπο αθώο και απαλλαγμένο. Ωστόσο η έξαρση του φαινομένου παραγωγής μηνύσεων και αγωγών καταδεικνύει όχι μόνον το ήθος της εποχής αλλά και την βαρβαρότητά της. Για παράδειγμα κατατίθενται αγωγές σε τοπικά ΜΜΕ κωμοπόλεων για ποσά που υπερβαίνουν τις 150.000€ ενώ παλαιότερα είχαμε αντιμετωπίσει με 500.000€ σε εφημερίδα της Σπάρτης.

Εκτιμώ ότι έχει φθάσει η ώρα ώστε κάθε ηγούμενος φορέα με δημόσιο λόγο και γραφή, έργο και πράξη, όπως π.χ. είναι ένας Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Διευθύνσεις Δημόσιου Τομέα, Διοικητές και Αιρετοί Άρχοντες, να ξαναδούν τα δεδομένα και να αντιληφθούν ότι τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ διατηρούν ένα υψηλότατο επίπεδο ήθους και δεοντολογίας, σε σχέση και σε σύγκριση τόσο με τα Κεντρικά ΜΜΕ όσο και με τον δημόσιο βίο που εκτυλίσσεται στην Ελληνική Περιφέρεια σε κοινή θέα και ακρόαση. Αν προσπαθούν να συμπαρασύρουν τον Τύπο στη διολίσθηση τους μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στην κοινωνία και στους ίδιους.

Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι της Περιφέρειας και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν καταγράψει μεγάλη πορεία και έργο, είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις ανοχής αλλά και αντοχής. Είναι φαινόμενα αντίληψης της πραγματικότητας σε σχέση με κάθε άλλο δημόσιο πρόσωπο και διαθέτουν όχι μόνον το ένστικτο της δημοσιογραφίας αλλά και της αγαθής επιβίωσης.

Είναι λοιπόν προς όφελος της κοινωνίας - για το καλό της οποίας κόπτονται όλοι οι κάτοχοι εξουσίας - να είναι πιο προσεκτικοί και ψύχραιμοι όταν αποφασίζουν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου. Τον ασκό που κρατούν ερμητικά κλειστόν οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, προκειμένου να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις