Πασχίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός για να καθιερωθεί μια νέα αντίληψη και να «περάσει» μια άλλη νοοτροπία στο διοικείν και στο συνδιοικείν. Τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας, αιρετά και μόνιμα όσο και ο Α’ βαθμός Αυτοδιοίκησης που είναι στενός και άμεσος συνεργάτης της Περιφέρειας, οφείλουν να συντονιστούν και να συνεργαστούν.

Μέσα από αυτή την ενεργή στάση θα προκύψει η ισορροπία και η συμφωνία, η συνεργασία και το καλό αποτέλεσμα.

Η διοίκηση, ειδικά όταν βρίσκεται ανάμεσα σε Κράτος και Πολίτη κι έχει διαμορφωθεί μεν από τις εκλογές αλλά χρηματοδοτείται από το Ταμείο του Κράτους και της ΕΕ ακροβατεί ανάμεσα στο εφικτό και στο οραματικό, στον αναγκαίο και στο αναπτυξιακό, στο σήμερα και το αύριο.

Ο Δημήτρης Πτωχός έλαβε την εντολή να ασκήσει την πολιτική που παρουσίασε στις εκλογές για την Περιφέρεια. Επιχειρεί και θα προβεί σε ότι προβλέπεται προκειμένου από την μια πλευρά να συμμορφώνει τα παραληφθέντα και από την άλλη να δρομολογεί τα υπεσχημένα. Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό. Όπως ακριβώς ήταν και οι εκλογές.

Είναι υποχρεωμένος να επιτύχει, δεσμευμένος να αλλάξει και αναγκασμένος να υπερβεί παθογένειες, αγκυλώσεις, νοοτροπίες και θέσφατα του παρελθόντος. Θα κριθεί για όλα αυτά εκ του αποτελέσματος.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι εύκολες οι αλλαγές. Είναι όμως μονόδρομος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις