Τα οράματα δεν σκαλίζονται σε φελιζόλ… Πρώτα φαίνονται ανάγλυφα στα πρόσωπα των οραματιστών και μετά χαράζονται ανεξίτηλα για να αναδείξουν, να στερεώσουν και να σηματοδοτήσουν.

Είναι να απορεί κανείς με την ασύνδετη, ασυντόνιστη και τελικά ασύμβατη δημοτική αρχή Σπάρτης.

Οικειοποιείται με θρασύτητα έργα άλλων, «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», «κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της» και τελικά κρατά την πόλη απελπιστικά στάσιμη.

Η παγκόσμια ακτινοβολία του ονόματος του Πέτρου Δούκα ήταν τελικά πλασματική. Μέχρι σήμερα τίποτα χειροπιαστό δεν έχει αποδώσει στον πολίτη της Σπάρτης.

Οι συμμαχίες και συγκλίσεις στον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο ψεύτικες.

Ακόμα και η γραφή τους με ψευδώνυμο…

Ψεύτικες οι υποσχέσεις για ποιότητα ζωής. Δεν φταίει ο κορονοϊός που οι κεντρικές γειτονιές της Σπάρτης πίνουν νερό από σωλήνα αμίαντου...

Ψεύτικες οι τυμπανοκρουσίες για δωρεά οχήματος από εταιρεία στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται για δωρεά αλλά για 6μηνη παραχώρηση. 1 Νοεμβρίου το όχημα επιστρέφει στην εταιρεία.

Φωτογραφίζονται μπροστά στο νέο καλαθοφόρο που στην ουσία αγόρασε η δημοτική αρχή Βαλιώτη…

Αλίμονο. Εν μέσω κορονοϊού έγιναν όλα για τον τουρισμό… Λες και το Τουριστικό Περίπτερο δεν ήταν έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Θαυμασμός για τον στολισμό του Πάσχα… Μάλλον οι κυρίες των τιμών και των στολισμών δεν έχουν αντιληφθεί ότι το γούστο και η αισθητική του μέσου Σπαρτιάτη υπερβαίνει κατά πολύ την προσπάθειά τους.

Περικεφαλαία λίγο δυσανάλογη και φυσικά από φελιζόλ, δεν βλάπτει αλλά και δεν ωφελεί. Όσο για την ασπίδα στην βόρεια είσοδο της πόλης θα την ζήλευε το πανηγύρι του Μυστρά…

Ακόμα και τα δελτία τύπου της ΔΕΥΑΣ πόσο αληθινά μπορεί να είναι όταν στις 11 απειλούν τους πάντες αν πουν τη γνώμη τους και στις 12 αναιρούν την απειλή γιατί δεν ήταν κοινή συναινέσει η αναγραφή της;

Όλοι οι δήμοι απαλλάσσουν τους δημότες από βάρη και τέλη. Μόνον η Σπάρτη έκρινε ότι χωριά με φυσική ροή νερού πρέπει να ακριβοπληρώνουν το αγαθό της φύσης.

Έργα κινδυνεύουν να χαθούν, η πόλη ουραγός παντού, οι πολίτες πάντα καρτερικοί θα βρεθούν σύντομα προ βασανιστικού αδιεξόδου.

Και άλλα πολλά που αν ασχοληθεί κάποιος θα γράφει για ημέρες με κίνδυνο να χαθεί στα κράσπεδα της στασιμότητας…

Οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να πιστέψουν τίποτα απ’ αυτά που ακούν και ούτε τα μισά από αυτά που βλέπουν.

Το πρόβλημα της δημοτικής αρχής Σπάρτης δεν είναι ψεύτικο και σε λίγο θα είναι τόσο έντονο και τόσο εκκωφαντικό που δεν αποκλείεται η πόλη να μείνει ακυβέρνητη.

Εκτός και αν όλοι όσοι θεσμικά, πολιτικά και κοινωνικά παρακολουθούν την κατάσταση απέχουν, σιωπούν, εθελοτυφλούν και τελικά ενθαρρύνουν την διόγκωση του προβλήματος.